Dokaze iz stana ubijenog advokata uklonio najbliži saradnik Dijane Hrkalović? Nestalo sve iz doma Miše Ognjanovića

23.10.2021

20:42

0

Autor: 24sedam

"Coka je ušao u stan i pokupio papire i beleške koje su ostale iza advokata"

Dokaze iz stana ubijenog advokata uklonio najbliži saradnik Dijane Hrkalović? Nestalo sve iz doma Miše Ognjanovića
dijana hrkalovic misa ognjanovic - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Bivša sekretarka u MUP-u, Dijana Hrkalović, nalazi se u pritvoru, a od njenog hapšenja svaki dan se u medijima pojavljuju novi detalji i dokazi koje će teško oboriti. Prema najnovijim informacijama medija Dragoslav Damjanović Coka, najbliži Dijanin saradnik u MUP Srbije i glavni operativac policijske grupe "Mangusta" bio je prva osoba koja je ušla u stan advokata Dragoslava Miše Ognjanovića posle njegovog ubistva.

Kako otkriva sagovornik iz policije, o tome su na saslušanju govorili policajci koji su takođe bili deo Dijaninog tima, ali su odlučili da progovore.

- Kada je Ognjanović ubijen, Coka je ušao u stan i pokupio papire i beleške koje su ostale iza advokata. Pretres stana ubijenih je redovna procedura nakon likvidacija, ali ovde je sve smišljeno urađeno jer je postojao strah šta bi tu sve moglo da se nađe - otkriva izvor.

Isti izvor kaže da je Damjanović pokupio "bukvalno sve".

- Evidencije, zapisnike, fotografije... Sve što bi možda moglo da bude inkriminišuće za Dijanu Hrkalović i njenu ekipu - kaže izvor.

O Coki Damjanoviću se malo znalo pre nego što su otkrivene nezakonitosti koje je činila grupa "Mangusta", a čije osnivanje je na zahtev Dijane Hrkalović potpisao sada već bivši direktor policije Vladimir Rebić.

Printscreen/YouTube
 

Coka je bio glavni operativac Dijane Hrkalović u "Mangusti", koja je "zažmurila" na ubistva trojice pripadnika "škaljarskog" klana i advokata Miše Ognjanovića.

Posle raspuštanja "Manguste" postavljen je kao "flaster" zadužen za progon i maltretiranje policijskog inspektora Dejana Jovića, koji je učestvovao u hapšenju Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića posle ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

Inspektor Jović je u to vreme prisluškivan i praćen kako bi mu podmetnuli veze sa mafijom. Uhapšen je i određen mu je jednomesečni pritvor u decembru 2018. godine, kada je grupa okupljena oko Dijane Hrkalović u MUP-u, kojim je u to vreme upravljao ministar Nebojša Stefanović, bila na vrhuncu moći.

YouTube/Printscreen
 

Coka je u Službu za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije (UKP) došao na preporuku Dejana Milenkovića Bagzija, u to vreme načelnika SSIM. Ubrzo postaje glavni operativac radne grupe “Mangusta”, kojom su suštinski upravljali Hrkalović, Coka, Bagzi Milenković i Nikola Begović, šef odseka u SSIM.

"Mangusta" je trebalo da prati pripadnike dva najmoćnija mafijaška klana u Srbiji u to vreme - “škaljarskog” i “kavačkog”. Ipak, u to vreme ubijena su trojica pripadnika “škaljarskog” klana - Vladimir Popović Pop, Dragoslav Miloradović i Siniša Milić - i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, iako su svi od reda bili “na merama”.

Vladimir Popović Pop Facebook
 

Posle rasformiranja radne grupe “Mangusta” Coka Damjanović zbog “zasluga” postaje načelnik SBPOK-ovog odeljenja za ubistva, gde je radio upravo inspektor Jović.

Izvor iz policije, do kojeg je došao pomenuti portal, kaže da sistematski progon inspektora Jovića u to vreme vrhušci MUP-a nije predstavljao problem, naprotiv. Karijera Damjanovića je bila u usponu sve dok nije uhvaćen u pretnjama jednoj koleginici da će joj “poslati mafijaše”, odnosno da će mafijašima “dati adresu gde ona stanuje”.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike