Travolta otkrio kako je dobio ulogu u "Petparačkim pričama": Čudnim gestom očarao Tarantina (FOTO/VIDEO)

26.04.2024

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Kultni film je spasao karijeru poznatog glumca

Travolta otkrio kako je dobio ulogu u "Petparačkim pričama": Čudnim gestom očarao Tarantina (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Džon Travolta i njegovi kolege iz filma "Petparačke priče", Semjuel L. Džekson, Uma Turman i Harvi Kajtel prošle nedelje su se okupili na Filmskom festivalu TCM Classic, gde su proslavili tridesetu godišnjicu kultnog filma Kventina Tarantina.

Profimedia
 

Travolta se tokom festivala prisetio svog prvog susreta sa Tarantinom, koji je na kraju doveo do uloge Vinsenta Vege.

Finansijski saveti

Glumac je otkrio da se sa rediteljem sastao u svom stanu, gde su igrali društvene igre inspirisane Travoltinim najvećim hitovima, poput "Groznice subotnje večeri". Budući da je Tarantino u to vreme bio reditelj u usponu, koji je iza sebe imao samo jedan film "Ulični psi", Travolta je odlučio da mu da nekoliko finansijskih saveta.

- Pomislio sam: "OK, ne znam ovog dečka, ali moram da saznam kako stoji finansijski", izjavio je Travolta, prenosi CBR.

Profimedia
 

- Zajedno smo detaljno analizirali sve njegove finansije. Rekao sam mu: "Ti si trenutno umetnik u usponu. Moraš da imaš nekakvu ušteđevinu. Reci mi koliko si uštedeo". Zatim sam prošao kroz njegovo računovodstvo, nakon čega sam se osećao malo bolje - ispričao je glumac.

Taj gest je toliko impresionirao Tarantina, da je nedugo nakon toga Travolti ponudio jednu od glavnih uloga u svom nadolazećem filmu. Kada ga je glumac pitao zašto, reditelj mu je odgovorio: "Imaš filozofski pogled na svet koji mi je potreban za tog lika. Želim da razmišlja o svemu kroz što je prošao."

Profimedia
 

Spas karijere

Iako je bio jedan od najtraženijih glumaca 70-ih i 80-ih, Travolta je krajem osamdesetih i u devedesetima polako počeo da pada u zaborav. Uloga u "Petparačkim pričama" ponuđena mu je nakon što ju je odbio Majkl Medsen, Tarantinov prvi izbor za ulogu Vege. 

Profimedia
 

Film je oživeo Travoltinu karijeru i doneo mu nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg glumca, a Umu Turman i Semjuela L. Džeksona pretvorio u svetske zvezde. Tarantinu je doneo prvog Oskara za najbolji originalni scenario i pomogao mu da dostigne status jednog od najtraženijih holivudskih reditelja, navodi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike