Nikolu Rokvića na putu do Grčke ugostio sveštenik Predrag Popović: Pevač ušao nenajavljen u dvorište, a ovim rečima su ga dočekali

24.04.2024

17:03

2

Pevač je odlučan u svojoj misiji

Nikolu Rokvića na putu do Grčke ugostio sveštenik Predrag Popović: Pevač ušao nenajavljen u dvorište, a ovim rečima su ga dočekali
Sveštenik Predrag Popović i Nikola Rokvić - Copyright Instagram printscreen/nikolarokvic

Nikola Rokvić je pre nekoliko dana krenuo na put ka Grčkoj pešaka, tačnije do Egine, gde se nalazi manastir Svetog Nektarija Eginskog.

On je danas prolazio kroz Veliku Planu gde ga je sačekao sveštenik Predrag Popović koji ga je ugostio.

- Pomaže Bog, imamo čast da naš brat Nikola ide na svoje hodoljublje. Nisam mogao da pustim da ode, a da ga ne ispratim. Brate moj, kako ti je? - pitao je sveštenik.

- Hvala Bogu, dobro sam, sve dobro ide. Hvala vama što ste sa mnom prošetali. Tek smo počeli, ide dobro neka tako i ostane. Samo ako Bog da da stignem do Egine, ovo je put za dečiju radost i za decu onkologije - rekao je Nikola.

Printscreen/Instagram/nikolarokvic
Nikola Rokvić

- Molićemo se i za tebe u ovoj plemenitoj nameri, kao i za decu na onkologiji. Ti si emotivan čovek, otac te je tome naučio, Gospod te tome uči. Hvala što svojom pesmom i delima uveseljavaš ovaj narod. Potrebno je da mladi i dobri ljudi pokrenu ul ljudima snagu i pokažu da se sve može kad se hoće - poručio je otac Predrag.

- Ja se samo trudim da budem normalan čovek. Želim da dam svoj doprinos, šta je 30 dana naspram celog života. Bitna je volja, vera, ljubav prema Gospodu, porodici i precima našim. Ljubav prema celoj Božijoj volji - rekao mu je Rokvić.

- Ovaj tvoj serijal zvaće se 30 dana večnosti. To je nešto neverovatno, imaćeš 30 dana, neka te Gospod blagoslovi i da ispunjenje tvojih molitvi. Mi sada idemo. Nikola je danas prešao 32 kilomentra. Sada idemo kod jednog domaćina Zorana, tako su nekada putnici namirnici noćevali kod ljudi. Postojale su porodice koje su čekale hodočsnike - rekao je sveštenik koji je potom sa Nikolom otišao u kuću Zorana iz Velike Plane.

Domaćin je sa osmehom dočekao pevača i ugostio ga je, a kako je sve izgledalo možete pogledati u snimku ispod.

 

 

Osim što će se u Egini pomoliti za zdravlje dece, Nikola će na tom putu skupljati sredstva za pomoć dečijoj onkologiji. Sada je otkrio i koliko mu je novca potrebno.

- Aparati za koje prikupljamo sredstva, tačnije mikroskop i dodatna oprema služiće u dijagnostifikovanju kancera mozga. Ti aparati koštaju oko 150.000 evra. Pozivam sve drage ljude, sve kompanije, a i sve moje prijatelje da se uključe i da zajedno donesemo radost našoj deci, zdravlje i da se svi na kraju radujemo - istakao je on, pa dodao:

- Takođe, plan je i da se prikupe sredstva za renoviranje dela pedijatrijske onkologije. Za to renoviranje potrebno je oko 50.000 evra i nadam se da ćemo time bar malo ulepšati našoj deci boravak u samoj bolnici. Bog vas blagoslovio - istakao je Rokvić.

Inače, Nikola je otkrio da je do sada prikupljeno dva miliona dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike