Strahinja Stojačić za 24sedam otkrio da mu se ispunila želja: Konačno su se poklopile kockice, odmor posle Pariza!

26.04.2024

11:43

0

Pred Ubljanima je sada prvi turnir, a tim dobro zna šta ih čeka da ponove prošlogodišnji uspeh

Strahinja Stojačić za 24sedam otkrio da mu se ispunila želja: Konačno su se poklopile kockice, odmor posle Pariza!
Strahinja Stojačić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predstojećeg vikenda, basketaši Uba otvaraju inostranu sezonu, sezonu u kojoj brane naslov dvostrukog uzastopnog šampiona FIBA World Toura. Prvi turnir na kome će igrati je masters u Japanu, odnosno Utsunomiji, koji su osvojili i prošle godine.

Dobar domaći zadatak su ostali sebi, ali sada se u sastav Ubljana vraća i Nemanja Barać, koji je tešku povredu doživeo pred najvažnije turnire u prošloj sezoni, a imaju i jedno veliko pojačanje, nekadašnjeg prvog igrača sveta, Stefana Stojačića.

Pred početak turnira, koji će u Japanu igrati u sastavu - Nemanja Barać, Dejan Majstorović, Marko Branković i Strahinja Stojačić, aktuelni najbolji basketaš sveta je izneo očekivanja u razgovoru za 24sedam.

- Ulazimo u sezonu kao najbolja ekipa na svetu i naravno da su nam očekivanja velika. Branimo i titulu u Utsunomiji i nadamo se istom početku sezone kao i prethodne dve. Pritiska generalno nema, svi smo realno svesni koliko je ova godina vazna zbog Olimpijskih igra, tako da smo svi fokusirani i trudimo se da damo svoj maksimum iz dana u dan - rekao je Strahinja na početku razgovora, pa se dotakao sastava ekipa:

- Što se tiče sastava za ovaj turnir, igraćemo u prošlogodišnjem, Nemanja Barać se oporavimo posle duže pauze i spreman je za početak ove sezone. Nemanja nam donosi čvrstinu i energiju, bitno je da je povreda prošlost i da ulazi sa 100% u ovu sezonu.

24sedam/Goran Sivački
 

Inače, od ove sezone u sastavu Uba nalazi se i Stefan Stojačić, nekadašnji broj jedan i reprezentativac Srbije, na veliku scenu vraća se na najbolji način, u tandemu sa mlađim bratom.

Stefan je već imao iskustva sa igračima izt Uba, Majstorović i on su bili saigrači u nacionalnom timu, dok je sa Brankovićem nosio dres na početku ere Limana, a Strahinja je u 3x3 svetu uvek bio rival.

- Generalno smo jako retko igrali zajedno, ali smo dovoljno puta igrali jedan protiv drugog da znamo koju su nam kvaliteti, tako da je sad na treneru Žderu da to skocka, da bude sve kako treba u igri. Za sada funkcioniše dosta dobro, ali sigurno da ima prostora za napredak - rekao je mlađi od braće Stojačić i priznao da je to dugogodišnja želja obojice:

- Naravno da nam obojici znači što ćemo igrati ove godine zajedno. To je bila neka želja, čekali smo da se kockice poklope i da se ostvari da zaigramo zajedno. Počeo je da se uklapa u naš sistem i sigurno da će biti veliko pojačanje za nas, a imaćemo priliku da vidimo već na prvom sledećem Mastersu u Marseju.

Promo/Fiba3x3
 

Na kraju, kratko se Strahinja dotakao i napornog rasporeda u godini u kojoj basketašku reprezentaciju Srbije čekaju i Olimpijske igre.

- Biće vremena za odmor posle Olimpijskih igara, imamo još tri meseca i moramo da iskoristimo svaki dan da radimo i da što bolji dočekamo Pariz - podvukao je Strahinja Stojačić u razgovoru za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike