Šta je rekao otac ubijene Vanje Đorčevske po izlasku iz pritvora: "Nisam mogao da ispustim glas, ni suzu"

25.04.2024

21:43

0

Otac ubijene male Vanje se sumnjiči da je pomogao njenim otmičarima, tako što im je odao informacije o njenom kretanju

Šta je rekao otac ubijene Vanje Đorčevske po izlasku iz pritvora: "Nisam mogao da ispustim glas, ni suzu"
Aleksandar Đorčevski - Copyright Preentskrin/Youtube

Otac ubijene Vanje Đorčevske, Aleksandar Đorčevski, pušten je danas iz pritvora u kućni pritvor.

Vrhovni sud Republike Severne Makedonije na današnjoj sednici Saveta za krivična dela doneo je rešenje kojim je njegova žalba usvojena, te mu je ukinut pritvor, a izrečena mera kućnog pritvora i mera opreza.

Podsetimo, otac ubijene male Vanje se sumnjiči da je pomogao njenim otmičarima, tako što im je odao informacije o njenom kretanju.

"Suočen sam sa apsurdnim optužbama. U trenucima kada nisam mogao da ispustim ni glas ni suzu, optuživali su me u policijskoj stanici za stvari koje mi nisu jasne i koje ne razumem. Želeo bih da saznam identitet ljudi koji su ovo uradili i svi su podjednako krivi“, ovim rečima kroz suze obratio se Aleksandar Đorčevski.

U međuvremenu, kako je istakao njegov branilac, advokat Vladimir Tufegdžić, porodična tragedija kroz koju prolazi njegov branjenik eskalira jer nema kontakt sa drugom ćerkom, odnosno ne sme da viđa drugo dete.

Profimedia/Facebook
 

U ovom slučaju, Ljupčo Palevski-Palčo je osumnjičen da je planer, organizator i izvršilac dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. 

Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)
 

Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne jer je otišao u Beograd da pokupi Palevskog i odvede ga u Tursku.

Palevski-Palčo je u ekstradicionom pritvoru u Turskoj i čeka izručenje.

Tinejdžerka je kidnapovana u ponedeljak 27. novembra, a kako su mediji preneli, ubijena je istog dana nekoliko sati nakon otmice.

Policija je Vanjino telo pronašla je u ataru sela Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i automobil Citroen, koji su osumnjičeni koristili za otmicu. Toj tragediji prethodilo je i ubistvo 74-godišnjeg Panča Žežovskog, koji je prema istrazi, ubijen zbog duga od 500 evra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike