Skandal nad skandalima: Slovenački sudija koji deli pravdu u Evroligi i ABA ligi uhvaćen u krađi na aerodromu "Nikola Tesla" (VIDEO)

26.04.2024

18:39

0

Ovaj potez priliči običnom razbojniku, a ne sudiji najvišeg ranga u Evroligi

Skandal nad skandalima: Slovenački sudija koji deli pravdu u Evroligi i ABA ligi uhvaćen u krađi na aerodromu "Nikola Tesla" (VIDEO)
Matej Boltauzer - Copyright MN Press

Matej Boltauzer, poznati košarkaški sudija iz Slovenije našao se u centru skandala! Tačnije, nije se našao, već je sam napravio sramotan potez koji dovodi u sumnju svaku njegovu odluku na terenu!

Sudija najvišeg ranga, koji deli pravdu u Evroligi i ABA ligi, ali i na velikim reprezentativnim takmičenjima, uhvaćen je u krađi!

Snimak, do kog smo došli, nastao je neposredno nakon utakmice Evrolige između  Partizana i Monaka, koji je odigran 5. decembra prošle godine.

Pravdu na tom meču delio je upravo Slovenac Blotauzer.

Nakon meča, sudija se odvažio da na aerodormu "Nikola Tesla" ukrade parfem vredan nešto više od 200 evra.

Ovaj potez priliči običnom razbojniku, a ne sudiji najvišeg ranga u Evroligi.

Umesto da vodi računa o pravdi, što mu je i posao, on se odvažio da se o pravdu ogluši.

Na njegovu nesreću, prodavnica iz koje je pokušao da odnese parfem je dobro obezbeđena, pa ga je policija na aerodromu uhvatila na delu i odmah ga privela.

Tada je Boltauzer shvatio da nema kud, već se odlučio za njega najbezbolniju opciju pa je priznao krivično delo i sklopio nagodbu kako bi sebi olakšao kaznu i kako ne bi ugrozio renome koji ima.

Na kraju, Boltauzer je platio kaznu u iznosu od 30.000 dinara. Na taj način je pokušao da zataška skandal koji je napravio kako to ne bi uticalo na njegov ugled i kako bi nastavio da se bavi svojim poslom kao da se ništa nije desilo.

Kada je snimak procurio u javnost, slovenački sudija samo je kratko dao svoj komentar.

- Ne znam ništa o tome. Izvinite, ne mogu da pričam - rekao je on.

Imajući u vidu šta se desilo, kao i to da je on neko ko treba da vodi računa o sprovođenju pravde, pa makar i na košarkaškom terenu, ostaje da se vidi kako će ovaj greh uticati dalje na karijeru Slovenca.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike