Saopštenje Udruženja gardista Republike Srpske: Poziv na odbranu i jedinstvo srpskog naroda

26.04.2024

12:25

0

Borba za istinu i pravdu je jedan od osnovnih ciljeva Udruženja Gardista i neće biti prekinuta dok je Srba i srpskoga roda

Saopštenje Udruženja gardista Republike Srpske: Poziv na odbranu i jedinstvo srpskog naroda
Copyright Privatna arhiva

Udruženje Gardista 1. gardijske motorizovane brigade Glavnog Štaba Vojske Republike Srpske izdalo je saopštenje u kojem izražava svoju stalnu posvećenost odbrani interesa srpskog naroda i teritorijalnog integriteta Republike Srpske. U svetlu trenutnih geopolitičkih napetosti u regionu, ovo saopštenje dolazi kao jasan signal odlučnosti i spremnosti udruženja da odgovori na sve izazove.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Udruženje Gardista 1. gardijske motorizovane brigade Glavnog Štaba Vojske Republike Srpske ističe da će kao zakleti branioci naroda i Republike Srpske iz prethodnog rata to isto činiti u budućnosti bez obzira na snagu neprijatelja, težinu i žrtvu neophodnu za ostvarenje tog cilja. Istovremeno, podsjećamo da su Srbi od uvijek bili branioci istine i pravde, pa pozivamo srpski narod da bude jedinstven i odlučan u odbrani prava na život, slobodu i lično dostojanstvo.

U poslednjim danima, prozapadne sluge i nacistički okupatori Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u zajedničkom interesu da obilježe Srbe kao genocidan narod, preuzimaju niz aktivnosti u cilju stvaranja atmosfere straha i nesigurnosti, pokušavajući stvoriti utisak da su Srbi trećerazredni narod, stavljen van pravne zaštite i da kao takvi nemaju mjesto za život u Bosni i Hercegovini i da se sa Srbima treba oružano obračunati.

Srpski narod i Republika Srpska imaju svoje Gardiste koji se stavljaju na raspolaganje narodu i državi, a borba za istinu i pravdu je jedan od osnovnih ciljeva Udruženja Gardista i neće biti prekinuta dok je Srba i srpskoga roda. Udruženje Gardista podržava svaku borbu za denacifikaciju Bosne i Hercegovine, borbu protiv svakog oblika fašizma koji je nametnut preko NATO okupatora i u toj borbi se neće zaustaviti dok se nad tim zlom ne postigne konačna pobjeda.

Svjesni istorijskog kontinuiteta između ciljeva i aktivnosti Bečkog dvora, Nezavisne Države Hrvatske, separatističkih pokreta i NATO sluga iz rata za rušenje Jugoslavije, svjesni da se ti ciljevi i aktivnosti nisu promijenili preko sto godina, a koji su usmjereni na potpunom uništenju srpskog naroda zapadno od Drine, mi Gardisti podsjećamo da smo se zakleli na vjernost i odbranu Srpskog naroda, pa se stavljamo na raspolaganje u cilju bezrezervne zaštite.

„O grudo, sveta, zemljo predaka srpskih i moja! O vječna grudo !

Ti što nikad nisi stenjala od bola, jer si uvek bila od dželata jača.”

Za Slobodu, Istinu i Pravdu.

Živjeo srpski narod. Živjela Republika Srpska.

Predsedništvo Udruženja Gardista

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike