Kultni bend "Divlje jagode" ponovo nastupio u Beogradu: Ovacije za 30 odsviranih hitova (FOTO)

26.04.2024

11:45

0

Publika iz svih krajeva Srbije, noćas se okupila u punoj Mts dvorani

Kultni bend "Divlje jagode" ponovo nastupio u Beogradu: Ovacije za 30 odsviranih hitova (FOTO)
"Divlje jagode" sinoć u Beogradu - Copyright Marina Pešić/ Mts dvorana/Promo

Bilo je ovo veče čistog hard roka, ali i neprikosnovene emocije uz čuvene hitove "Divljih jagoda" na sinoćnjem koncertu u Mts Dvorani. 

Marina Pešić/ Mts dvorana/Promo
 

Publika iz svih krajeva Srbije, noćas se okupila u punoj Mts Dvorani, ne bi li zajedno sa kultnim bendom obeležila izlazak 13. studijskog albuma, ali i povratak na beogradsku scenu posle tačno dve godine od velikog koncerta održanog na istom mestu. 

Trideset velikih hitova

Hard rok umetnici na čelu sa  frontmenom  Seadom Zeletom Lipovačom u jednom dahu oživeli su stare hitove od kojih je i prošli put brujala Mts dvorana, ali su svom bogatom repertoaru dodali i nove pesme, koje su žestoko obradovale poklonike benda.

Marina Pešić/ Mts dvorana/Promo
 

Na koncertu punom energetskog naboja, Jagode su svirale oko 30 hitova iz svih stvaralačkih faza sastava, među kojima su najveće ovacije i eksploziju publike izazvali čuveni: "Motori", "Šejla",  "Krivo je more" , "Kap po kap", "Piramida", "Ciganka", "Konji", "Zauvjek tvoj", "Jedina moja", "Marija", ali i najnoviji singl "Ukrala je svejtlost Istoka ", koji je premijerno i odsviran na koncertu.

Najuzbudljiviji deo koncerta

Definitivno najuzbudljiviji momenat koncerta bio je izlazak na scenu frontmena Zeleta Lipovače, kog se publika uželela, iščekujući nastup od prošle godine kada je prvobitno trebalo da bude održan u Mts dvorani.

Marina Pešić/ Mts dvorana/Promo
 

Koncertnu uvertiru bend je napravio hitom u startu, reč je o pesmi “Let na drugi svijet”. Publika je odmah stala na noge, ne gubeći vreme i plesala čitavo veče uz voljeni bend,koji je "prašio" čisti hard rok.

"Ciganka" za bis

Tokom izvođenja pesme "Šejla" bendu se pridružio gitarista Borislav Mitić Borko, što je izazvalo još burnije ovacije publike, kada su se gitare ukrstile.

Marina Pešić/ Mts dvorana/Promo
 

Kao što i dolikuje, sastav je posle jednog bisa završio kao što je i počeo - hitom, te su do sledećeg susreta publiku pozdravili pesmom "Divlje jagode".

Ipak, i nakon završetka koncerta publika je nastavila da skandira hitove jednog od najvećih hitova Jagoda "Ciganka".

Marina Pešić/ Mts dvorana/Promo
 

Bend koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije, slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike. Podsećanja radi, Jagode su prodale milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova, a veliki broj stranih bendova obrađivao je njihove najveće hitove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike