Portal „24sedam“ je informativni portal osnovan u Srbiji u leto 2020. godine, s vizijom da unese novu vrednost na postojeće medijsko nebo regiona, te da svojim čitaocima u svako doba ponudi pravovremene, objektivne i kvalitetne informacije.

Misija koju su pred sebe postavili oni koji su odlučili da se u ovaj pionirski projekat upuste predstavljena je u našem sloganu i glasi: “Ozbiljnost na prvom mestu“.

Ozbiljnost u našem slučaju podrazumeva visoke profesionalne i etičke standarde, koji će u svakom trenutku biti imperativ. Poštujući vaše vreme i poverenje koje nam ukažete, želimo da vam informacije donesemo što brže, ali ne po cenu tačnosti.

Posvećeni smo cilju da svaka vest koju kod nas pročitate bude podjednako atraktivna i zanimljiva, kako u svom naslovu, tako i u sadržaju. Ozbiljnost, u našem slučaju, podrazumeva i posvećenost autorskom radu, predanost ispitivanju tačnih činjenica, ignorisanje poluinformacija i potpuni bojkot dezinformacija.

Ono što zasigurno ozbiljnost iz našeg slogana neće značiti jeste izbegavanje svega onoga što vas raduje, interesuje i čini srećnima. Naprotiv. Svesni smo toga u kakvom vremenu živimo, koliko briga svaki od stanovnika planete nosi, pa ćemo se, ne zanemarujući to, potruditi i da vas u svakom trenutku razonodimo, obradujemo, nasmejemo i podsetimo na lepšu stranu života.

Vreme u kome počinjemo svoj put, obavezalo nas je na pravilo koje će biti jedan od temelja našeg rada. Gotovo da ne postoji čovek koji nije svestan toga da se nalazimo usred pandemije koja je zahvatila planetu početkom godine, ali i infodemije, koja je tu već duže vreme. Naša namera je da u moru vesti čiji je broj u svakodnevnom porastu, čitaoce privučemo i zadržimo doslednim izveštavanjem, te će svaki tekst koji budete pročitali, pred vas biti iznet s velikom pažnjom, posvećenošću pri pristupu temi i pisanju, uz poštovanje principa etike i objektivnosti, ali pre svega s merom.

Znamo da smo sebi postavili velike zadatke, a ono u šta smo sigurni jeste da to sami ne možemo postići. Zato ste nam potrebni vi! Unapred vam zahvaljujemo na svakoj pohvali, kritici, savetu, predlogu i informaciji koje ćete nam uputiti, a pre svega na poverenju. Zato smo i nastali, i zato ćemo se truditi da budemo uz vas 24 sata, sedam dana nedeljno, nadamo se, decenijama u budućnosti.

Naše ime objašnjava formu.

Naš slogan vam otkriva suštinu.

Vaš „24sedam“

Ozbiljnost na prvom mestu!