Srpska lista: Snimak koji se pojavio je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije na KiM!

26.04.2024

14:28

0

Nije neočekivano ćutanje tzv. kosovske policije, koja je servir režima Aljbina Kurtija, a ne policijska organizacija!

Srpska lista: Snimak koji se pojavio je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije na KiM!
Srpska lista - Copyright Prinstcreen

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija, Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

Time su, kako se ističe, ispunjeni svi elementi za pokretanje sudskog postupka i njihovo hapšenje.

- Ovaj snimak dokazuje postojanje organizovane kriminalne grupe čiji su članovi pored zvaničnika Vlade Aljbina Kurtija i nelagalni i nelegitimni gradonačelnik opštine Leposavić Ljuljzim Hetemi, da u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi postoji hijerarhija sa jasnom podelom zadataka u cilju izvršenja krivičnih dela, čime se ispunjava zakonski osnov za određenje ove grupe kao organizovane kriminalne grupe - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Nije neočekivano ćutanje tzv. kosovske policije, koja je, kako se navodi, servir režima Aljbina Kurtija a ne policijska organizacija, ali je "sramno da do danas nema nikakve reakcije međunarodnih predstanika na ove dokaze i iznete činjenice", posebno pripadnika Euleksa koji monitoriše rad policije, posebno ako se zna da su desetine Srba u pritvoru i zatvoru godinama bez ikakvih dokaza a da pored svih ovih dokaza Radoica Radomirović, Ljuljzim Hetemi i Arber Vokri se nalaze na slobodi.

- Da paradoks bude veći, oni po našim saznanjima nisu ni pozvani da daju izjavu u policiji zbog svojih nedela - zaključila je Srpska lista.

Podsetimo, u medijima se pojavio audio snimak sa društvenih mreža na kojem, Radomirović i Vokri priznaju da su ušli nelegalno u zgradu u Leposaviću, kako planiraju da prebace papire u kosovski sistem i legalizuju imovinu i zgrade za socijalne slučajeve koje je gradila Vlada Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike