Da se zalediš: Ušli smo u kuću Dankine porodice i zatekli jezivu oproštajnu poruku (FOTO/VIDEO)

19.04.2024

20:45

0

U sablasnoj kući nameštaj je stari i neodržavan, ulaznih vrata nema, sve je prljavo.

Da se zalediš: Ušli smo u kuću Dankine porodice i zatekli jezivu oproštajnu poruku (FOTO/VIDEO)
Pod u kući Dragomirovića u Banjskom Polju - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Unutrašnjost kuća u Banjskom Polju iz čijeg je dvorišta nestala Danka Ilić (2) izgleda užasno i budi jezu. Mnogo đubreta, tek poneki komad nameštaja... Jasno je da je napuštena.

U dve prostorije su čitulje Biljani Dragomirović, Dankine bake a majke njene majke Ivane. Pored nje, na jednom starom kuhinjskom elementu stoji natpis:

- Ne delim moje slatkiše ni sa kim.

Sam prilaz kući je strm, ali sada raščišćen bagerima koje je dovukla policija u potrazi za malom Dankom. Sav taj šut ostao je sa druge strane puta na koji je kobnog 26. decembra izašla devojčica.

U sablasnoj kući nameštaj je stari i neodržavan, ulaznih vrata nema. Mogu se videti i poneke igračke - bockalica i bojica. Nagomilani nameštaj i bela tehnika u ponekim prostorijama, takođe, nije lep prizor. Mnogo je razbacanih stvari, koje danas izgledaju kao smeće.

Ulaz u kuću je, bčago rečeno, jeziv. Prljav pod, stara vrata, neofarbana. Sve okovano paučinom.

U nekim prostorijama, poput kuhinje, vise kablovi, što dopunjuje inače ružnu sliku. Na čitulji, među prvih troje ožalošćenih su suprug Časlav, sin Stefan i ćerka Ivana, inače majka male Danke Ilić. Vidi se, takođe, da je Biljana preminula krajem avgusta 2013. godine.

 

 

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz Zlota, kojima je posle saslušanja u Višem tužilaštvu u Zaječaru pod sumnjom da su u počinili teško ubistvo Danke Ilić, određen jednomesečni pritvor.

Njih dvojica su radnici borskog "Vodovoda", koji su malu Danke udarili službenim automobilom "fijat panda". Dragijević je priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Uhapšeni su i Dejanovi otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40) zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti  sa deponije na za sada nepoznatu lokaciju. Mlađi brat glavnoosumnjičenog preminuo je u Policijskoj upravi u Boru, dok se otac branio ćutanjem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike