Francuska na nogama, 6.000 policajaca grada Marseja čuvaće Olimpijsku baklju! Biće to događaj visokog rizika!

26.04.2024

18:37

0

Autor: G. F.

Procena je da je manje organa reda bilo aktivno prilikom dolaska pape

Francuska na nogama, 6.000 policajaca grada Marseja čuvaće Olimpijsku baklju! Biće to događaj visokog rizika!
Baklja je iz Grčke krenula ka Francuskoj - Copyright Profimedia

Što je bliži početak Olimpijskih igara u Parizu to je "gradu svetlosti" bliži i čuveni plamen koji putuje ka odredištu.

Za 8. maj zakazan je prolazak olimpijske baklje kroz Marsej, a ovaj događaj proglašen je događajem visokog bezbedonosnog rizika, pa će na ulicama ovog grada i okoline biti približno 6.000 policajaca.

Od ranije se zna da će u proces kontrolisanja, kako bi bio sprečen svaki eventualni ekces ekstremista svih grupacija, biti uključena gomila vatrogasaca, komunalnih policajaca, redara... a sada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske najavilo veliki broj pripadnika MUP-a na ulicama poznate luke. 

Statističari su odmah izbacili podatak da će strah od akcija radikalnih islamista, pre svega, na noge dići više aktivnih policajaca nego u vreme posete pape Franje prošle godine u istom gradu. 

Nakon što je zapaljen u Grčkoj na antičkom mestu Olimpija, olimpijski plamen će stići u Marsej morskim putem, na palubi Belema, broda s tri jarbola. Iako za sada nema "jasne pretnje" koja bi ciljala na dolazak plamena u Marsej, policija radi na raznim scenarijima u želji da predupredi sve negativnosti. 

- Postavićemo sve što je predviđeno antiterorističkim zakonima za praćenje i sprečavanje bilo kakvog incidenta - izjavio je ministar Žerald Darmanin, spominjući rizike koji bi mogli doći i od "ekstremne desnice i ekstremne levice".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike