Stiže ga ruka pravde: Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića!

26.04.2024

11:38

0

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mere i radnje

Stiže ga ruka pravde: Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića!
Milo Đukanović - Copyright Profimedia

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića.

Reč je o intervjuu za podgorički Radio Antena M u kojem je Đukanović poslednja hapšenja njegovih najbližih saradnika nazvao političkim revanšizmom i uporedio sa krvnom osvetom. Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom delu, saopšteno je portalu RTCG iz Višeg tužilaštva u Podgorici.  

- Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je Antena M dao M.Đ., a koji je od Uprave policije dostavljen na ocenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - naveli su iz tužilaštva.  

Tužilaštvo je, dodaje se, dalo nalog Upravi policije da od Radija Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke

Đukanović je u intervjuu još rekao da se u zemlji živi u "zatrovanoj atmosferi" i da će se, kako je naveo, "ćeranija po Crnoj Gori nastaviti". Naveo je i da je dužan da na to upozori, jer je "crnogorsko društvo društvo osvetnika”.  

- To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta - rekao je Đukanović i dodao da “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.  

- E, ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra - poručio je Đukanović. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike