Jeremićev poslanik potvrdio! Srbi ne mogu da govore na protestu "Srbija protiv nasilja"!

09.06.2023

12:46

0

Opozicija već godinama optužuje Srbe za navodni genocid

Jeremićev poslanik potvrdio!  Srbi ne mogu da  govore na protestu "Srbija protiv nasilja"!
Vladimir Gajić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić poručio je da Srbi ne mogu da govore na protestu opozicije "Srbija protiv nasilja."

Protesti opozicionih partija, koji se održavaju pod parolom "Srbija protiv nasilja", nisu mesto gde Srbi mogu da govore.

To je poruka koju je uputio Vladimir Gajić, poslanik Narodne stranke.

Na pitanje korisnika društvenih mreža "Može li neki Srbin da govori na protestu", Gajić je kratko poručio:

"Ne može."

Printscreen/Twitter
 

Možda bi neki Srbin i mogao da se obrati na pomenutom skupu, ali po uzoru na perjanicu prohrvatske opozicije Aleksandra Jovanovića Ćutu, koji je nedavno pojavio na hrvatskoj televiziji.

Jovanović je tom prilikom izjavio sledeće:

 - Gazela je institucija gde je oteran Rio Tinto nakon velikih PROSVJEDA! Hrvati nisu naši neprijatelji! 

 

Podsetimo, glumac Milan Marić nastupiće na političkom protestu opozicije koji će danas biti održan u Beogradu. Time će i on, poput svojih kolega Dragana Bjelogrlića i Nikole Koja, stati na stranu onih koji, zarad jeftinih političkih poena, pokušavaju da iskoriste dve stravične tragedije koje su se desile u našoj zemlji početkom maja.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Marić je već učestvovao u kampanjama kojima bi trebalo da se potvrdi teza o Srbima kao genocidnom narodu, tako da je angažman na političkim protestima možda i čin ideološkog zanosa, s obzirom da deo opozicije koji organizuje ove skupove već godinama otvoreno optužuje Srbe i Srbiju za genocid.

Podsetimo, Marić je svojevremeno zajedno sa Mirjanom Karanović, Snežanom Bogdanović i Uliksom Fehmijuom snimio propagandni spot u kom čita iskaze muslimanskih svedoka i navodnih žrtava sa suđenja generalima Radislavu Krstiću i Ratku Mladiću.

Kada je posle snimanja propagandnog spota u kojem se Srbi optužuju za navodni genocid upitan zašto je to uradio, Marić je rekao da “ne deli žrtve”. Naravno, to ne znači da je ikada pomenuo 3.267 Srba koji su ubijeni u okolini Srebrenice i Bratunca, jer te žrtve ne interesuju ni glumca ni njegove istomišljenike iz opozicije.

Opozicija već godinama optužuje Srbe za navodni genocid


Podsetimo, jedna od organizatorki protesta, Marinika Tepić je 2016. godine potpisala Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, čime je zahtevala da se srpski narod osudi za genocid, a to je ponovila i u nekim svojim govorima.

- Tražim da se u krivičnom zakoniku prepozna kao kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina od strane svih sudova koji se ovom tematikom i problematikom bave, i to naročito kada je reč o presudama koje se odnose na zločine i genocid počinjen u naše ime. Po zakoniku Srbije, kažnjivo je negiranje genocida u Ruandi, ali nije kažnjivo negiranje genocida koji je počinjen u naše ime. Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid a niste u stanju da se suočite s njim i da prepoznate da genocid nije pitanje broja, da li je žrtava bilo 100 ili 100.000, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi imamo snimke koji svedoče o tome u Haškom sudu, da su građani Srebrenice, koji su bili okupljeni tamo, odvajani na muške i ženske. Dakle, tu je ta genocidna namera u suštini. Ja vas molim da uzmete u obzir ovaj predlog, da otvorimo raspravu na ovu temu, da se suočimo sa prošlošću, i sa zločinima i sa genocidom koji je počinjen u naše ime. Ne treba se toga stideti, treba imati hrabrosti i sa tim se suočiti – rekla je Marinika Tepić jednom prilikom u Skupštini Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike