Vučić o pretnjama iz Slovenije: Vode odvratnu politiku prema Srbiji!

24.04.2024

17:52

0

Autor: 24sedam

Zar nije strašno što sponzorišu rezoluciju o Srebrenici, što ugrožavaju naš teritorijalni integritet - upitao je predsednik

Vučić o pretnjama iz Slovenije: Vode odvratnu politiku prema Srbiji!
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas medijima iz Njujorka. Predsednik je prethodno predstavio poziciju Srbije u vezi Nacrta rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" državama članicama Ujedinjenih nacija iz Azijsko-pacifičke grupe.

Predsednik je prilikom obraćanja istakao da Slovenija vodi odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu.

- Rekao sam da su Slovenci bili odvratni misleći na sednicu Saveta bezbednosti. Nije mi problem da to ponovim. Ljudski sam rekao šta mislim o njihovoj politici. O Slovencima kao narodu mislim sve najbolje. To da ne treba da dolazim tako često u Sloveniju shvatio sam kao pretnju i smanjiću dolaske i kod mojih prijatelja i familije, ali ako sam bilo koga uvredio želim da se izvinim celokupnoj javnosti i narodu Slovenije, ali ne i političarima iz Slovenije. Zar nije strašno što sponzorišu rezoluciju o Srebrenici, što ugrožavaju naš teritorijalni integritet? Pozvaću njihovu predsednicu u Beograd i Srbiju ako treba još jednom da se izvinim i kažem da nisam mislio na Slovence i njihov narod - rekao je predsednik Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike