Vučić: Predlagače rezolucije o Srebrenici nije briga za Dejtonski sporazum koji gaze, jedino što žele je kolektivna kazna za srpski narod!

24.04.2024

21:21

0

Autor: 24sedam

Poruku smo razumeli i borićemo se do kraja, istakao je predsednik

Vučić: Predlagače rezolucije o Srebrenici nije briga za Dejtonski sporazum koji gaze, jedino što žele je kolektivna kazna za srpski narod!
Aleksandar Vučić - Copyright Instagram_buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim 78. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Denisom Frensisom, u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku.

- Posle susreta sa Denisom Frensisom, koji nam je saopštio da je Nemačka ubedljivo najangažovanija po pitanju usvajanja rezolucije o Srebrenici, saopšteno nam je takođe da zemlje sponzori rezolucije ne žele bilo kakvo odlaganje glasanja.

Jasno je da su nam ostale samo poslednje pripreme da se borimo za čast i obraz Srbije. Nikoga od predlagača nije briga ni za Dejtonski sporazum koji gaze, nije ih briga ni za stabilnost u našem regionu, jedino što žele je kolektivna kazna za srpski narod.

Poruku smo razumeli i borićemo se do kraja - napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik se ranije danas u sedištu UN sastao sa podsekretarom UN i specijalnim savetnikom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu, kao i sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterešom.

Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom, zatim sa stalnim predstavnikom Brazila pri Ujedinjenim nacijama Seržiom Fransom Daneseom, kao i sa predstavnicima država članica iz Azijsko-pacifičke grupe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike