Nina je rekla NE Dori Bakojani: Ova Grkinja nije glasala za sramni predlog za članstvo tzv. Kosova (FOTO)

17.04.2024

09:51

0

Autor: 24sedam

Grčki stav mogao bi da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku

Nina je rekla NE Dori Bakojani: Ova Grkinja nije glasala za sramni predlog za članstvo tzv. Kosova (FOTO)
Copyright Printscreen/ Youtube

Jedina poslanica koja je sinoć u Strazburu rekla "ne" sramnom predlogu Dore Bakojani je bila grkinja Nina Kasimati, objavio je jutros popularni grčki portal Pronews.

Naime, četvoro od pet grčkih poslanika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu glasalo je sinoć za sramni predlog Teodore Dore Bakojani, šefice kluba grčkih poslanika u tom evropskom telu.

Printscreen
Sramni predlog Dore Bakojani

Taj medij je analizirao zašto to nije trebalo da se desi te da bi takav grčki stav mogao da ima ozbiljne posledice u budućnosti i po samu Grčku.

Podsetimo, u Strazburu se sinoć dogodio presedan kakav se ne pamti. Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala je sinoć, sa 131 glasom "za", zeleno svetlo za članstvo lažne države Kosovo u toj organizaciji, što predstavlja nepojmljiv presedan, potpuno suprotan međunarodnom pravu.

Pojedini grčki mediji ocenili su sramotom predlog koji je upravo došao od Grčke koja tradicionalno, kao pravoslavna zemlja, ima duge i bliske veze sa Srbijom.

Ko je Nina Kasimati

Nina (Irini) Kasimati rođena je 1978. godine.

Grčka je političarka, izabrana u okviru Sirize, a kroz svoju karijeru je uključena u razne političke i antiratne inicijative još s početka 2000-ih.

Kasnije je u PASOK-u podržavala Jorgosa Papandreua tokom unutarstranačkih izbora 2007. Posle je došlo do nesuglasica pa je stranku napustila 2010.

Printscreen/ Youtube
 

Ušla je u parlament posle izbora 2015, kao članica Sirize, a ponovo je izabrana četiri godine kasnije.

Ćerka je Jorgosa Kasimatisa, atletskog šampiona koji je krajem osamdesetih bio na poziciji generalnog sekretara za sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike