Vučić posle sastanka sa O'Brajanom: Lažu nas sve zajedno već 11 godina, ZSO je mrtvo slovo na papiru

20.04.2024

11:22

0

Rekao sam da će se Srbija ponašati odgovorno, da sačuvamo mir i stabilnost, kazao je Vučić

Vučić posle sastanka sa O'Brajanom: Lažu nas sve zajedno već 11 godina, ZSO je mrtvo slovo na papiru
Copyright Tanjug/Video

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Vučić je na početku rekao da imamo velike ekonomske projekte, američke kompanije grade auto-puteve.

- Što se tiče KiM, u malo čemu smo saglasni, saglasni smo u tome da moraju da budu sačuvani mir i stabilnost. Rekao sam da će se Srbija ponašati odgovorno, da sačuvamo mir i stabilnost. Zahvalan sam što je rekao da je obaveza koju Priština mora da ispuni stvaranje ZSO. Ta obaveza je velika i snažna 11 godina, 11 godina je mrtvo slovo na papiru, 11 godina nas lažu svi zajedno. I Priština i Evropljani koji su potpisali to, ali ništa od toga nisu uradili. Za razliku od Srba koji su uradili sve iz Briselskog, Ohridskog sporazuma.

- Samo su nametali nove probleme ukidanjem dinara, da mi predlažemo kako ćemo da isplaćujemo evre. Da ne govorimo o svakodnevnim hapšenjem Srba, prebijanjem, o ćutanju svih. Zato će biti nagrađeni članstvom u SE. Mi znamo da smo mali, znam da je pored mene Amerika kao super sila ali mi ćemo se suprotstavljati tom nasilju koliko možemo i boriti se. Izgubili, izgubili, šta da radimo, rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike