Grci prodali "veru za večeru", Španci ostali dosledni: Evo ko je glasao protiv ulaska tzv. Kosova u Savet Evrope

16.04.2024

22:12

0

Osam predstavnika Španije glasalo je protiv izveštaja izvestioca Dore Bakojani

Grci prodali "veru za večeru", Španci ostali dosledni: Evo ko je glasao protiv ulaska tzv. Kosova u Savet Evrope
Copyright Printscreen

Parlamentarna skupština Saveta Evrope dala je večeras zeleno svetlo za članstvo lažne države u ovoj organizaciji, što je u potpunosti suprotno međunarodnom pravu.

U opštoj histeriji pritisaka da se Priština i pored kršenja prava na svakom koraku raskrči put ka EU, bilo je i onih poslanika SE koji su glasali u korist Srbije.

Osam predstavnika Španije glasalo je protiv izveštaja izvestioca Dore Bakojani koja je preporučila zeleno svetlo za tzv. Kosovo u Savet Evrope i tako je ova zemlja u potpunosti stala uz Srbiju i principe međunarodnog prava i poštovanja suvereniteta. 

Profimedia
 

Protiv su bila četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, jedna Grkinja i jedan Nemac.

Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan Italijan. Crveni taster su naravno pritisli i članovi delegacije Srbije, njih sedmoro, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine. To je ukupno 29 protiv. 

Bilo je i 11 uzdržanih i među njima jedan Crnogorac, šestoro Italijana i troje Moldavaca, te jedan Nemac.

Čak četvoro predstavnika Grčke, među kojima je i Bakojani, glasalo je za prijem, iako Atina ne priznaje tzv. Kosovo. Rumuni, nisu ni došli na glasanje, osim Julijana Bulaija koji je podržao Prištinu. Ni Jermeni nisu glasali. 

Od konačnog prijema tzv. Kosovo deli još izjašnjavanje na Komitetu ministara 16. i 17. maja, a Srbija će pokušati da u malom manevarskom prostoru spreči ulazak Prištine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike