Vučić se obratio iz Njujorka: Izazvali smo im dosta nervoze! Amerikanci i Nemci u Beču prave listu za pritisak

25.04.2024

16:40

0

Vučić je govorio o nastavku borbe za nacionalne interese Srbije

Vučić se obratio iz Njujorka: Izazvali smo im dosta nervoze! Amerikanci i Nemci u Beču prave listu za pritisak
Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Njujorka, gde boravi pet dana.

 Vučić je govorio o nastavku borbe za nacionalne interese Srbije.

"Ulažu sve više napora kako bi ucenili, ili bolje finim rečnikom, ubedili sve druge da glasaju za rezoluciju kako bi ostali u dobrim odnosima sa najvećim silama".

"Imali smo jutros više bilateralnih sastanaka. Đurić će ostati do 2. maja. Videću da li ću mu se pridružiti".

"Da ostanemo uzdignute glave i posvetimo se napretku Srbije. Naše je da čuvamo svoje interese. Dobro je što smo ovde ostali ovako dugo. Videće se to na glasanju, ali i posle toga".

"Nemci direktno vode kampanju"

"Noćas smo imali sastanak sa pet evropskih zemalja za koje mislimo da su prijateljske. Nastavili smo i jutros. Čim se vratimo u Beograd, praviću plan ili kako ću da se vratim ili kako ćemo da delujemo iz Beograda".

Tanjug
 

"Nije dovoljno da kažemo razgovarali smo sa tim i tim i on ima pozitivan stav. Morate da se borite da to stigne na sve nivoe. Izazvali smo im dosta nervoze. Neko od azijskih političara je rekao da nikada UN nisu bile u takvom neredu i da ne znaju šta se dešava pred 2. maj. Uspeli smo da stvari malo zakomplikujemo. Svesni smo da ne možemo da pobedimo. Amerika podigne obrvu i svi trče. Nisu oni ovde bili kolovođe, Nemci su ti koji direktno vode kampanju".

"Južna Afrika je predložila, glasaćemo za ovo ali da se usvoji amandman za Gazu. Toga, naravno, neće biti".

"Jutros sam razgovarao sa još troje svetskih lidera, zamolio ih za podršku. Videli ste da u našoj misiji vri kao u košnici".

"Mi činimo više od onoga što je realno. Amerikanci i Nemci su se danas sastali u Austriji i brojali glasove i pravili listu za pritisak".

Prisetio se utakmice Real Madrid - Valjadolid.

"Ceo Bernabeu je istakao bele maramice da oteraju trenera. U drugom poluvremenu su se borili, pa iako je bilo nerešeno, više nije bilo belih maramica. Vaše je da se borite. Onaj ko očekuje da pobedimo Ameriku, Nemačku, Englesku... Lakše bi nam bilo da je tema Kosovo. Nismo mi baš toliko mali koliko o sebi mislimo".

"Kad god nećete da prihvatite nečiju ucenu, vi ste faktor destabilizacije"

"Interesantno je kada god postoji nešto u regionu, kad god nećete da prihvatite nečiju ucenu, vi ste faktor destabilizacije. Ja sam im postao najveći problem na kugli zemaljskoj, samo zato što ne dozvoljavam da Srbiju gaze i zato što ne dozvoljavam da Srbe gaze. Oni su u stanju da brutalno krše Dejtonski sporazum na najteži način. I Amerikanci to znaju, zato su pustili Nemce, koje baš briga. Za ovakve odluke morate da imate saglasnost sva tri naroda. Kad im to kažete, Amerikanci napišu naslov 'Vučićeve opasne pretnje'. Suština je da šta god mi radili, ako ne ponavljamo njihove bljuvotine o sopstvenom redu, mi ne valjamo. Lepše mi je da budem najgori na svetu nego da učinim nešto protiv Srbije".

O "kampanji negiranja činjenica"

"To je legitimni politički stav. Oni misle da Srbija treba da prizna Kosovo, da treba da se usvoji rezolucija... Neka narod proceni ko je bolji za narod. Nisu nasilni, imaju pravo na stav, to je demokratija", kazao je Vučić.

"Znate li koliko ljude u Srbiji to (izbore) interesuje? Zanima ih kolike će biti plate i penzije, EXPO, da li ćemo sačuvati nacionalni ponos... Verujte mi da niko osim njih ne razmišlja šta će biti 2. juna. Verujem da će ljudi izabrati one koji garantuju napredak i težak rad. Ja ću se uključiti, ali trenutno imam važnije stvari".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike