Dora Bakojani, sin Kostas i njihovi prijatelji iz Prištine: Zbog lične koristi zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK

19.04.2024

15:40

2

Nikada ne zaboravimo da je Bakojani, hrišćanka i pravoslavka, opravdala pucanje u srpske dečake koji su sekli Badnjak za Božić. I da je javno rekla da na takvom Kosovu "vlada demokratija"

Dora Bakojani, sin Kostas i njihovi prijatelji iz Prištine: Zbog lične koristi zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK
Copyright Printscreen

Ministar građevinarstva Goran Vesić objavio je na Fejsbuku tekst o Dori Bakojani, izvestiocu u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope za tzv. Kosovo. 

- O prijateljstvu Dore Bakojani koja je u Savetu Evrope rekla kako na Kosovu i Metohiji vlada demokratija i vladavina prava i Kurtija mnogo se, čak i javno, zna. 

Zvanične posete, nezvanični susreti, prijateljstvo Bakojani i Kurtija postalo je opšte mesto. Naravno, Bakojani, čest gost Prištine, nikada nije posetila Beograd, a sa Srbima koji žive na KiM nikada nije razgovarala.

Printscreen
Dora Bakojani i Aljbin Kurti

Malo se zna da je njen sin, Kostas Bakojani, bio gradonačelnik Atine od 2019. godine do prošlog oktobra kada ga je pobedio levičar Hristos Dukas. Zanimljivo da kao gradonačelnik Atine samo Beograd i Skoplje, od prestonica na Balkanu, Kostas Bakojani nije posetio. Ali je zato dva puta bio u Prištini i jednom u Podgorici gde je dočekivan kao najveći prijatelj.

Printscreen
 

Tako se Bakojani pridružila klubu evropskih političara koji smatraju da Srbija ne treba da postoji i da je protiv Srba sve dozvoljeno, a koji predvodi neprikosnovena šovinistkinja Viola fon Kramon.

Nikada ne zaboravimo da je Bakojani, hrišćanka i pravoslavka, opravdala pucanje u srpske dečake koji su sekli Badnjak za Božić. I da je javno rekla da na takvom Kosovu "vlada demokratija".

Prijateljski odnosi srpskog i grčkog naroda ne treba da trpe zbog pojedinačnih lobističkih interesa Dore Bakojani. Naši odnosi treba da ostanu prijateljski jer smo mi dva pravoslavna naroda na Balkanu čije je prijateljstvo iskovano u teškim trenucima naše zajedničke istorije. Nisu Grci krivi što je Bakojani zbog ličnih interesa zaboravila na istoriju i podržala naslednike terorističke OVK o kojima većina običnih Grka misli isto što i Srbi. 

Kako joj je naš predsednik Aleksandar Vučić poručio - stidi se Dora Bakojani - napisao je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike