Smrt ćerke obeležila život generala Mladića! Oduvek je tvrdio da se njegova Ana nije ubila, već da je poginula “od srpske ruke”

18.12.2023

23:59

0

Autor: 24sedam

Jedan vojni lekar svedočio je da je pištolj kojim se navodno ubila nađen u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja

Smrt ćerke obeležila život generala Mladića! Oduvek je tvrdio da se njegova Ana nije ubila, već da je poginula “od srpske ruke”
Copyright Printscreen

General Ratko Mladić preminuo je u pritvorskoj jedinici u Hagu, saopštila je njegova porodica.

Mladić je bio srpski general i komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske od 1992. do 1996. godine. Tokom ratnih sukoba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, komandovao je nizom ključnih vojnih operacija.

Život najpoznatijeg srpskog generala u novijoj istoriji obeležila je velika porodična tragedija za koja su i danas vezuju mnoge misterije.

Njegova čerka Ana, jedna od najboljih studentkinja medicine, bila je miljenica svog oca . A onda je 24. marta 1994. godine uzela očev najdraži pištolj i u porodičnoj kući počinila samoubistvo.

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući na Banovom brdu, u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Bivši komadant Vojske RS oduvek je tvrdio da se njegova ćerka nije ubila, već da je poginula “od srpske ruke”, a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS to nije dozvolio.

Profimedia
 

 

Jedan vojni lekar svedočio je da je pištolj kojim se navodno ubila nađen u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a budući da je u pitanju "tetejac", čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, neverovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Kada je čula pucanj, njihova prva komšinica ušla je u stan i videla da Ana leži na podu u lokvi krvi. Istrčala je da pozove policiju, a kad se ponovo vratila u tu prostoriju, pištolj više nije bio na onom mestu gde ga je ona prvi put videla. Pretpostavka je da je još neko bio u toj prostoriji sa Anom, dok se čekala policija, i da je taj neko uticao na to da ona strada. 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike