Predsednik Vučić nakon vežbe "Vihor 2024": Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova (VIDEO)

19.04.2024

13:34

0

On je govorio i o situaciji na Kosovu i Metohiji

Predsednik Vučić nakon vežbe "Vihor 2024":  Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova (VIDEO)
Copyright Tanjug/Video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se posle vojne vežbe "Vihor 2024“ koja je danas održana na Pešteru.

- Hoću da čestitam svim pripadnicima naše armije. Ono je onako kako bi to trebalo da izgleda u budućnosti, tako ćemo reorganizovati našu vojsku. Tako treba da nam izgledaju tenkovi, do toga da ste mogli da vidite više tipova dronova, 12-13 od 15 dronova kamikaza je pogodilo cilj. Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova. Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše Vojske, ali moramo još mnogo da radimo - kazao je Vučić.

On je govorio i o situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Danas je 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma, 11 godina u kojima se Srbija razvijala brže nego drugi, ali 11 godina terora i laži koje su nad nama provodilii EU i Priština. Sve te godine nije formirana ZSO. Posle 11 godina postavlja se pitanje kakvo to poverenje možemo da gradimo. Nema ko nije reagovao na to da su zadržana neka lica, zadržana i puštena. sram vas bilo. Pretuku Stefanovića u Zubinom Potoku, nijedno saopštenje, uhapse ranjenog Sofronijevića... Sram vas bilo, lažovi jedni. Jedan je bio pripadnik OVK... To je najveći problem na svetu. Sa tim licemerjem, odvratnim pristupom ćemo morati da se naviknemo, to se očigledno neće promeniti. Naše je da snažimo, jačamo, brinemo o Expo-u, infrastrukturnim projektima, ali i o snaženju naše armije - kazao je Vučić.

- Lako je izgovarati reči i rečenice ako ste na mestu Vladimira Đukanovića, jer ne odgovarate ni za jednu platu i penziju. U SNS je velika demokratija, pola njih isto misle, pola ne. Nađemo na kraju zajednički jezik - istakao je Vučić, komentarišući izjave Vladimira Đukanovića.

 Komentarišući blokadu srpske robe na Kosovu i Metohiji Vučić je rekao: "Sram vas bilo sve zajedno, 10 meseci, 300 dana traje blokada svake robe koja iz centralne Srbije treba da dođe na KiM."

Komandant Kfora je prisustvovao vojnoj vežbi, a Vučić je rekao da je veoma važno što je komandant bio danas na Pešteru.

"Nastavićemo tu vrstu saradnje, to je u interesu obeju strana. To su vojnici koji svoj posao obavljaju profesionalno, a političari, to je nešto drugo," rekao je Vučić.

Na Pešteru je danas održana završnica Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Vihor 2024", u kojoj učestvuje više od 2.000 pripadnika Vojske Srbije(VS) i oko 350 sredstava ratne tehnike, a kojoj je prisustvovao predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike