Budo Banana i ćerka pravosnažno oslobođeni: Nisu švercovali 1,2 tone kokaina!

26.04.2024

19:33

0

"Službe znaju i čija je droga i ko je platio robu. Ja nemam dokaze da je to nečije", izjavio je Budimir Krstović

Budo Banana i ćerka pravosnažno oslobođeni: Nisu švercovali 1,2 tone kokaina!
Budo Banana - Copyright Printscreen/YouTube/Dnevne novine Dan/Mup CG

Budimir Krstović i njegova ćerka Marina Krstović, u ponovljenom sudskom postupku oslobođeni su od optužbe da su švercovali 1.2 tone kokaina. Prvostepenu presudu je u julu 2023. godine izrekla sudija Vesna Kovačević u Višem sudu u Podgorici. Sudija je tada ostala kod već ranijeg obrazloženja oslobađajuće presude izrečene krajem novembra 2022. godine, navodeći tada da tužilaštvo nije pružilo nijedan dokaz da su optuženi nabavili kokain od NN osobe, kako je to navedeno u optužnici.

Ne krijući ogorčenje zašto je bez ikakvog razloga uhapšen zbog šverca kokaina, Budimir Krstović, zvani Budo Banana je tada novinarima rekao da država ima mogućnost da istraži ko je naručilac ove pošiljke.

- Bivši direktor ANB Dejan Vukšić, pružio je tužilaštvu dokaz u tom predmetu, ali tužilaštvo se nije upristojilo da aktivira te podatke. Zašto ih ne iznesu. Ja Milana Kneževića nikada nisam branio u životu, a zašto me on branio. Zato što je bio direktor u skupštinskom Odboru za bezbednost. On zna sve. I kada je nastao taj kokain i gde je pošao taj automobil… Droga uopšte nije iz mog magacina izbačena u paketima, postoje svedoci.

- Ne mogu ja da licitiram sa imenima, da li je Petar, Dragan Ili ovaj. Ako imamo 5.000 policajaca, njih 5.500 će reći da Krstovići nemaju veze sa drogom. Službe znaju i čija je droga i ko je platio robu. Ja nemam dokaze da je to nečije. Ja ne mogu da licitiram sa imenima. Imam troje dece, ja ne mogu da ih izlažem riziku. Ovo stvarno treba da se objavi - izjavio je Budimir Krstović.

Njegova ćerka Marina Krstović je izjavila da je očekivala oslobađajuću presudu.

- Nadali smo se istoj odluci Višeg suda. Kao što sam rekla, sudija Vesna Kovačević je detaljno i temeljno obrazložila presudu kao i prvi put. Sporna je bila tehnička stvar. Tako da se iskreno nadam da tužilaštvo neće predati žalbu Apelacionom sudu. Mada znajući kakav se teror vrši nad nama već dve godine, verovatno će se opet žaliti, ne znam na osnovu čega. Umesto da su ovo vreme i napore uložili u istragu da saznaju ko su stvarni naručioci droge, oni su rešili da progone mene i moga oca. Jer mi je tako odgovaralo ili im je neko tako naredio - izjavila je Marina Krstović nakon izrečene oslobađajuće presude.

Budimir i Marina Krstović su uhapšeni nakon što je policija u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice, 24. avgusta 2021. pronašla i zaplenila više od tonu kokaina. Tokom suđenja su negirali krivicu, prenose Vijesti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike