Sud odbio da ukine kućni pritvor Dijani Hrkalović: Suđenje se nastavlja 6. juna (FOTO/VIDEO)

18.05.2022

16:10

0

Danas svoju odbranu iznosi drugooptuženi u procesu Dejan Milenković

Sud odbio da ukine kućni pritvor Dijani Hrkalović: Suđenje se nastavlja  6. juna (FOTO/VIDEO)
dijana hrkalović (7) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sudsko veće Specijalnog suda odbilo je na kraju današnjeg suđenja da ukine kućni pritvor uz elektronski nadzor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, jer i dalje stoje razlozi zbog kojih joj je ova mera određena.

Predlog za ukidanje pritvora dao je njen advokat Vladimir Ðukanović, koji je tražio da se ta mera zameni blažom koja bi podrazumevala zabranu napuštanja mesta boravišta.

Postupajući tužilac se ovom zahtevu usprotivio, a sud je predlog odbrane odbio uz obrazloženje da i dalje stoje svi razlozi zbog kojih je Hrkalovićevoj 31. marta određen kućni pritvor uz elektronsku nanogicu.

Prethodno je Hrkalović bila u pritvoru od 24. decembra 2021.

Njoj će se suđenje za trgovinu uticajem nastaviti 6. juna kada bi trebalo da optuženi Milorad Šusnjić iznese odbranu.

Podsetimo, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović povodom optužbi da je iskorišćavanjem službenog položaja kočila istrage protiv kriminalaca i njihovo i procesuiranje.

Danas je svoju odbranu iznosio drugooptuženi u procesu Dejan Milenković.

Sve vreme dok je okrivljeni  Milenković davao izjavu Dijana Hrkalović i treće optuženi Šušnjic su pričali i šaputali, sudija ih je stalno opominjala. 

Dok je Milekovića opominjala što sve vreme čita sa papira.

U Specijalni sud je malo posla 14 časova stigla Dijana Hrkalović. Za njom je stigao i Vladimir Đukanović, njen advokat.

Oko 14.10 sati stigao je okrivljeni Milorad Šušnjić. Za njim je došao i Dejan Milenković koji je prilikom prolaska pozdravio novinare.

Na prethodnom pretresu je Hrkalović detaljno iznela svoju odbranu i negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je takođe negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbranu kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Hrkalovićeva je 27. aprila završila iznošenje svoje odbrane, a danas isto treba da učini i drugooptuženi u ovom slučaju, bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković.

Trećeoptuženi u ovom predmetu je bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike