Lak na obaraču: Ovo je "vračarac" sa Galenike koji je vraćen na ulicu (FOTO)

17.04.2024

20:45

1

Autor: 24sedam

Specijalni sud pustio na slobodu Stevana Mandarića

Lak na obaraču: Ovo je "vračarac" sa Galenike koji je vraćen na ulicu (FOTO)
Hapšenje "vračaraca" - Copyright Mup

Stevan Mandarić (37), posle 18 meseci istrage u Specijalnom sudu, pušten je iz pritvora u kom je bio u okviru suđenja "vračarcima" čije su vođe Nikola Vušović Džoni i Radoje Zvicer. 

Ovaj Zemunac, iz naselja Galenika, uhapšen je novembra 2022. zbog počinjenog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanje. U sudnici je samo kratko negirao krivicu i nije dalje želeo da odgovara na pitanja.

MUP Srbije
Stevan Mandarić

 

Tereti se da je sa Urošem Piperskim, Vladanom Miketićem, Dariom Đorđevićem i Rajkom Topićem pokušao da ubije Andriju Zarića, nekadašnjeg pripadnika "voždovačkog klana". Na njega su zapucali u Dalmatinskoj ulici, 27. novembar 2020, i za njegovu likvidaciju spremili 50.000 evra.

Mandarić, za medije i te kako poznati "pucač" na beogradskom asfaltu, odrastao je u zemunskog naselju Galenika. Družio se sa Strahinjom Stojanovićem (30), koji je bio blizak "kavačkom klanu" i koji je ubijen septembra 2020. u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog BMW-a u kom je bio sa devojkom iz Kolumbije Sonjom Suarez Gomez (48).

Sonja i Strahinja Foto: Instagram
Strahinja Stojanović ubijen kraj devojke iz Kolumbije

 

U to vreme, Mandarić je od 2012. bio deo "novog zemunskog klana" na čijem čelu je Nemanja Bojović, zvani Hemija, sin Gorana Bojovića Amonijaka likvidiranog još 1992. Kao maloletnik, Mandarić je bio osumnjičen za učešće u nekoliko pucnjava u kojima su mete bili pripadnici rivalskih klanova. Početkom septembra 2008. ranjen je u stomak. 

Od tada potiče priča da je lak na obaraču i da je u stanju da puca i iz najbanalnijih razloga. 
Kao član "novog zemunskog klana" uhapšen je zbog sumnje da je 25. februara 2012. ispred kafića "Balans" na Banovom brdu ranio dvojicu mladića od 27 godina. Njegova meta nisu bili oni, već mladić s kojim se prethodno u lokalu posvađao i s kojim je u vatrenom obračunu nameravao da sredi račune, a druga dvojica mladića bili su "kolateralna šteta".

YouTube/ Ivana Kalajdzic
Nemanja Bojović Hemija

Mandarić je bio blizak i sa pokojnim Veliborom Dunjićem, vođom Zvezdinih navijača iz 21. bloka, koji je likvidiran 2014. Na snimku sa Dunjićeve sahrane, Mandarić i Bojović su u grupi mladića koji kovčeg sa telom preminulog vođe navijača iznose iz grobljanske crkve. 

mnpress
Velibor Dunjić

 

Bojović i Mandarić su se 2018. čituljom oprostili od Nenada Grujovića zvanog Crni Gruja,  pripadnika nekadašnjeg klana Dejana Stojanovića Keke, koji je poginuo pod misterioznim okolnostima.

Potom je prišao Urošu Piperskom i Nikoli Vušoviću. Postao je i deo klana sa Vračara, beogradske ispostave "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike