Slučaj ubistva Danke Ilić: Ispitano 14 osoba, sutra pred tužilaštvom važan svedok

23.04.2024

14:28

0

Telo devojčice još uvek nije pronađeno

Slučaj ubistva Danke Ilić: Ispitano 14 osoba, sutra pred tužilaštvom važan svedok
Potraga za Dankom Ilić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru do sada je ispitano 14 svedoka u postupku protiv Dejana Dragijevića (50 i Srđana Jankovića, osumnjičenih da su ubili dvogodišnju Danku Ilić.

Iz tužilaštva su za Tanjug potvrdili i da bi sutra trebalo da, kao svedok, bude ispitan otac Janković. Na pitanje da li će osumnjičeni ponovo biti sasušani, tužilaštvo je odgovorilo da za sada neće.

U pitvoru se je i Radoslav Dragijević (73), otac glavnoosumnjičenog Dejana, dok je njegov rođeni brat Dalibor (40) preminuo tokom policijskog zadržavanja, zbog čega je naložena obdukcija.

Tužilaštvo je u ponedeljak dobilo obdukcioni zapisnik od Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, koji će u najkraćem roku biti razmotren.

Najmlađi Dragijević je preminuo 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru, gde je bio kao osumnjičeni da je pomogao bratu da sakrije telo male Danke.

Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera uhapsila Jankovića iz Luka i Dragijevića iz sela Zlot, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek i bacili na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike