Upucan za šankom pred starletom: Osumnjičeni za likvidaciju Luke Radulovića pominjani i nakon ubistva Žižića, jedan i dalje nije uhapšen

18.04.2024

08:00

0

Autor: Ekipa 24sedam

Luka Radulović ubijen je 18. aprila 2018. godine

Upucan za šankom pred starletom: Osumnjičeni za likvidaciju Luke Radulovića pominjani i nakon ubistva Žižića, jedan i dalje nije uhapšen
Luka Radulović - Copyright Printscreen/Facebook/Luka Radulović/Youtube/Rudar7

Luka Radulović (37), osuđivani diler kokaina, koji je postao poznat široj javnosti kada je u septembru 2017. godine "bentlijem" presreo kolonu automobila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ubijen je pre tačno šest godina u lokalu "Ispod mosta" u centru Beograda. Dvojica osumnjičenih za njegovo ubistvo pominjali su se i nakon ubistva Luke Žižića, kada se navodno istraživalo da li stoje iza te likvidacije.

Printscreen/Facebook/Luka Radulović
Luka Radulović

Radulović je tog 18. aprila 2018. godine ubijen na privatnoj proslavi u lokalu ispred Brankovog mosta u Crnogorskoj ulici, kada mu je napadač prišao i u njega ispalio nekoliko hitaca pred mnogobrojnim svedocima, među kojima je bila starleta Tamara Đurić, koja je u tom trenutku stajala kraj njega i koja je navela da joj je on bio blizak prijatelj.

"Gledala sam kako ga ubijaju"

Starleta Tamara Đurić za medije je ispričala da je gledala kako Radulovića ubijaju.

Umro mi je na rukama. Stajao je u kafani za šankom kad se niotkuda pojavio nepoznat muškarac i ispalio nekoliko hitaca u Radulovića. Stajali smo zajedno. Prišao mu je ubica i pucao. Upucan je odmah pored mene. Ranjen je u nezgodno mesto, u grudi... Nije mu bilo pomoći - ispričala je tada Tamara Đurić.

Radulovića je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde je nakon više od sat vremena borbe za njegov život preminuo.

ATAImages/Milan Maričić
Tamara Đurić

"Najsrećnija bih bila da su me ubili sa njim"

Radulovićeva verenica Isidora P. je nakon njegovog ubistva za medije izjavila da bi bila najsrećnija da su je ubili zajedno sa Lukom.

- Najsrećnija bih bila da su me ubili sa Lukom, sigurna sam da bi mi tako bilo i lakše i lepše. Čovek kao on se dva puta ne rađa i to zna svako ko ga je upoznao. Zvao me je da me pita kako sam i da mi kaže da će doći ujutru, kad završi posao. Trebalo je sutradan da idemo do grada pa smo pričali o tome. Poželeo mi je lepe snove i to je bilo to - rekla je tada kroz suze Radulovićeva verenica, i dodala da je kobne večeri bila kod kuće.

Ovaj zločin je rasvetljen nakon dva meseca, a policija je tada saopštila, sa inicijalima, da Marka Đorđevića tereti za Radulovićevo ubistvo, a Srđana Kukulja za teško ubistvo u pomaganju. Za njima je tada bila raspisana međunarodna poternica.

Printscreen/Facebook/Luka Radulović/Youtube/Rudar7
Ubistvo Luke Radulovića

Prema našim informacijama, Kukulj je nekadašnji vođa navijača "Rada" sa Novog Beograda, a Đorđević je bio blizak Partizanovoj navijačkoj grupi "Vandal bojs".

Pratili mu porodicu

Đorđević, za kog se navodilo da je bio blizak i klanu "Amerika", uhapšen je po srpskoj poternici 23. avgusta 2019. u letovalištu Mužin u blizini Kana u Francuskoj. On je uhapšen zahvaljujući saradnji tima ENFAST (Evropska mreža odbeglih aktivnih timova za pretragu), sačinjenog od agenata iz Italije, Srbije, Slovenije i Francuske.

Đorđević je lociran tako što je ovaj tim pratio kretanje njegove majke, sestre i supruge sa dva mala blizanca. Utvrđeno je da su doleteli do Milana, a potom su se odatle iznajmljenim kombijem slovenačkih tablica odvezli do Francuske. Takođe, otkriveno je da su imali rezervisan let za 23. avgust sa istog aerodroma, da se vrate u Srbiju.

Rekonstrukcijom kretanja kombija je locirana vila u kojoj je Đorđević bio sa porodicom, gde su mu, u njihovom prisustvu, stavljene lisice na ruke.

Izručen je Srbiji u septembru 2020. godine.

Oslobođen za pokušaj ubistva

Četiri meseca pre ubistva Radulovića, Đorđevića je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi za pokušaj ubistva radnika obezbeđenja Milomira Markovića i Danijela Lekića 8. januara 2012. ispred splava "Amsterdam" u Beogradu.

Đorđević je, kako se sumnjalo, pucao na obezbeđenje nakon što su ga oni izbacili iz kluba. Lekić je tom prilikom lakše, a Marković teže povređen.

Đorđević je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za pokušaj ubistva, kao i za nedozvoljeno nošenje pištolja. Osuđen je za neovlašćeno držanje 17 metaka u stanu, koje je prethodno neovlašćeno nabavio.

Kukulj, koji se sumnjiči da je Đorđevića čekao u automobilu ispred lokala, još uvek nije uhapšen.

Kako je ranije bilo reči, ubijeni Radulović i Đorđević su se sukobili nekoliko meseci pre ubistva na jednom splavu kada je, navodno, Đorđević izvukao deblju kraj, zbog čega se sumnjalo da je pripremao osvetu. 

Pominjali se i nakon ubistva Luke Žižića

24sedam/Katarina Mihajlović/Jovana Jovanović
Luka Žižić

Imena osumnjičenih Marka Đorđevića i Srđana Kukulja pominjala su se nakon ubistva Luke Žižića krajem aprila 2022. godine u novobeogradskom kafiću "Ritual". Osumnjičeni za njegovo ubistvo Stefan M. iz Kraljeva uhapšen je nedelju dana nakon ubistva u stanu u rodnom gradu i protiv njega je podignunta i nedavno potvrđena optužnica.

Mediji su nakon Žižićevog ubistva pisali da nije bilo naznaka da se njih dvojica poznaju niti da su u zavadi i da se sumnjalo da je Stefana M. neko angažovao. Tada se navodilo da se sumnja da su u zločin umešani Đorđević i Kukulj.

Navodno, prema pisanju medija, Luka Žižić se sukobio sa Đorđevićem 2006. godine, kada je Đorđević izvukao deblji kraj, što se ispitivalo kao mogući motiv.

Ko je ubijeni Radulović?

Ime ubijenog Luke Radulovića bilo je dobro poznato organima reda, a radio je kao obezbeđenje klubova. Prema pisanju medija, krivične prijave su mu pisane zbog droge, nasilničkog ponašanja i razbojništva.

Printscreen/Facebook/Luka Radulović
Luka Radulović

Sa još trojicom muškaraca uhapšen je u oktobru 2017. godine sa drogom, a mesec dana pre ubistva je sklopio nagodbu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal kojom je priznao dilovanje kokaina za kaznu od tri godine zatvora. Potom je pušten na slobodu, gde je čekao pravosnažnost presude i poziv da se javi na izdržavanje kazne, što nije dočekao jer je ubijen. 

Među nagađanjima o motivima ubistva našlo se i ovo njegovo priznanje.

Radulović je nešto manje od mesec dana bio u pritvoru nakon što je 2. septembra 2017. godine "bentlijem" presekao kolonu predsednika Srbije na kružnom toku kod Topčiderske zvezde. Zbog ovog slučaja je bio optužen za ugrožavanje sigurnosti predsednika. Nakon njegove smrti postupak je obustavljen, a tužilaštvo je protiv dvojice njegovih saputnika odbacilo krivično prijave.

Navodilo se da je za Radulovićem tragala i austrijska policija jer je navodno učestvovao u pucnjavi na dvojicu Čečena u jednom klubu u Beču, nakon čega je pobegao nazad u Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike