Hrkalović napustila Specijalni sud: Ostaje joj nanogvica! Sud odbio predlog njenog advokata! (VIDEO)

27.04.2022

15:12

0

Ona je danas u sud došla iz kućnog pritvora, koji joj je određen 31. marta uz elektronski nadzor

Hrkalović napustila Specijalni sud: Ostaje joj nanogvica! Sud odbio predlog njenog advokata! (VIDEO)
dijana hrkalović (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Bivša sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović koja je optužena za trgovinu uticajem, izašla je iz Specijalnog suda u kojem je saslušavana povodom optužbi da je iskorišćavanjem svog položaja  kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Ona je danas u sud došla iz kućnog pritvora, koji joj je određen 31. marta uz elektronski nadzor. Hrkalović je u Specijalni sud došla u pratnji svog advokata Vladimira Đukanovića.

Podsetimo, advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović predložio je sudu da Hrkalovićki ukine kućni pritvor i zameni ga nekom blažom merom, kao što je zabrana napuštanja države. Međutim Specijalni sud je odbio ovaj predlog, tako da Hrkalovićki ostaje nanogvica.

Takođe, advokat Vladimir Đukanović, branilac bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović predložio je danas u Specijalnom sudu Nebojšu Stefanovića, bivšeg ministra policije, a sada minista odbrane, da svedoči u ovom postupku. Pored njega, advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović, pozvao je za svodoke bivše direktora policije Vladimir Rebića i višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić

Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije, podsetimo, optužena je za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo sudu predložilo da je osudi na kaznu od pet godina zatvora. Optužnicom su obuhvaćeni i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi, kao i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić.

Za Milenkovića tužilac je predložio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve.Prema navodima optužnice, Dijana Hrkalović se sumnjiči da je Milenkoviću dala nalog, koji je on prihvatio, da Višem javnom tužilaštvu koje je vodilo postupak za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama 30. januara 2017. ne dostavi na vreme podatke prikupljene pregledom telefona Veljka Belivuka, koji je zajedno sa Markom Miljkovićem i Mirkom Kojićem bio optužen za to krivično delo.

Takođe se navodi, da je bivša državna sekretarka izdala nalog Milenkoviću da izbriše delove snimka sa sigrunosnih kamera na kojima je bio razgovor pokojnog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i takode ubijenog Dragoslava Miloradovića, u kom govore o njoj i njenoj intimi, ali i Elezu i Beliuvku.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike