Tužilaštvo otkrilo karte: Ovo su naredni koraci u istrazi o maloj Danki (FOTO/VIDEO)

18.04.2024

13:44

0

Na redu veštačenje tragova iz službene "pande"

Tužilaštvo otkrilo karte: Ovo su naredni koraci u istrazi o maloj Danki (FOTO/VIDEO)
Danka Ilić - Copyright MUP Srbije

Više tužilaštvo u Zaječaru dalo je nalog da se veštače tragovi pronađeni u automobilu JKP "Vodovod" Bor kojim je u Banjskom Polju udarena Danka Ilić. Ovom "fijat pandom" su Dejan Dragijević (50) i njegov kolega Srđan Janković (50) udarili devojčicu (2) na putu kroz selo 26. marta, zatim je udavili i njeno telo bacili na deponiju.

- Izdat je nalog da se veštače tragovi pronađeni u automobilu, kao i da se veštače tragovi na predmetima iz vozila - rekli su iz VJT u Zaječaru o daljim koracima u istrazi o smrti Danke Ilić.

24sdam/Ivan Pavlović
Službene "pande" na parkingu borskog "Vodovoda"

U tužilaštvu su prethodna dva dana saslušavani svedoci. Prvog dana saslušana je majka Dejana Dragijevića. Svetlana je, takođe, supruga Radoslava (73), pritvorenog jer je sinu pomogao u premeštanju tela devojčice, kao i majka Dalibora (40) osumnjičenog pomagača koji je preminuo u policijskom pritvoru. Ona je odbila da svedoči, pozivajući se na zakon koji joj to i omogućava.

 

 

Svedočili su i Ivana i Miloš Ilić, roditelji ubijene Danke. Njihovom jučerašnjem iskazu, koji je trajao više od četiri i po sata, prisustvovali su i osumnjičene ubice.

U međuvremenu, Janković nije želeo da priča o zločinu i još juče je otkazao punomoćje advokati i zatražio da mu se odredi branilac po službenoj dužnosti.

Telo devojčice, svirepo ubijena 26. marta u Banjskom Polju, još nije nađeno. Glavnoosumnjičeni Dejan Dragijević je u Višem tužilaštvu u Zaječaru izneo detalje ubistva deteta, ali nije želeo da otkrije gde je bacio Dankino telo.
Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike