"Stručnjak" za zelenu salatu svedok o Danki: Kukao za baštom, a sada će i da svedoči (VIDEO)

19.04.2024

13:01

0

Autor: 24sedam

Prvi svedok biće otac Srđana Jankovića

"Stručnjak" za zelenu salatu svedok o Danki: Kukao za baštom, a sada će i da svedoči (VIDEO)
Dvorište kuće osumnjičenog S.J. i Danka Ilić - Copyright 24sedam

Od ponedeljka se nastavlja saslušanje u istrazi o ubistvu Danke Ilić (2) iz Bora. Više tužilaštvo u Zaječaru spremilo je spisak, a na njemu je prvi Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana

Osumnjičeni za ubistvo je i živeo sa ocem u selu Luke kod Bora, a policija je pored kuće pregledala i pojatu koja se nalazi nekoliko kilometra od kuće. Iz tih dana, dok je cela Srbija tugovala za malom Dankom, ostala je upamćena skandalozna izjava Dušana Jankovića: 

- Policija mi je prekopala celu baštu gde sam posadio zelenu salatu. Sada ništa nemam.

 

 

Za zločin kakav Srbija ne pamti osumnjičeni su radnici JKP "Vodovod" iz Bora Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50).

Saslušanje svedoka počelo je u utorak. Prvog dana saslušana je majka glavnoosumnjičenog Dejana Dragijevića. Svetlana je, takođe, supruga Radoslava (73), pritvorenog jer je sinu pomogao u premeštanju tela devojčice, kao i majka Dalibora (40) takođe pomagača koji je preminuo u policijskom pritvoru. Ona je odbila da svedoči, pozivajući se na zakon koji joj to i omogućava.

 

 

Ivana i Miloš Ilić, roditelji ubijene Danke, svedočili su dan kasnije. Njihovom iskazu, koji je trajao više od četiri i po sata, prisustvovali su i osumnjičene ubice.

Telo devojčice, svirepo ubijena 26. marta u Banjskom Polju, još nije nađeno. Dragijević je u Višem tužilaštvu u Zaječaru izneo detalje ubistva deteta, ali nije želeo da otkrije gde je bacio Dankino telo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike