Istorijski intervju koji je možda sprečio nuklearni rat: Ključne Putinove poruke u razgovoru sa Takerom Karlsonom! (VIDEO)

09.02.2024

18:48

0

Intervju koji je Taker Karlson imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom će verovatno ostati upamćen kao globalno najznačajniji intervju u 2024. godini

Istorijski intervju koji je možda sprečio nuklearni rat: Ključne Putinove poruke u razgovoru sa Takerom Karlsonom! (VIDEO)
Karlson i Putin - Copyright Profimedia

Ukoliko se ne dogodi neka senzacija tokom ove godine, intervju koji je Taker Karlson imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, će verovatno ostati upamćen kao globalno najznačajniji intervju u 2024. godini. 

Ceo svet je sa nestrpljenjem iščekivao objavu ovog senzacionalnog intervjua, a u ekskluzivnom razgovoru američkog novinara sa predsednikom Rusije, koji je trajao duže od dva sata, pretresene su mnoge teme, pri čemu ni Srbija nije bila izuzeta, obzirom na to da je Vladimir Putin poslao moćnu poruku o našoj zemlji, narodu i nepravdi koja se sprovodila nad nama tokom devedesetih godina prošlog veka od strane kolektivnog Zapada.  

Ko je Taker Karlson - konzervativac, Amerikanac starog kova, protivnik duboke države...

Mnogi zapadni novinari su želeli da intervjuišu Vladimira Putina, čak i u sadašnjim uslovima sveopšteg rata Zapada sa Rusijom, koji se pretežno vodi preko Ukrajine, ali su redom bili odbijani za to. Taker Karlson je dobio priliku koju drugi nisu, čime su Rusi pokazali da ga veoma cene, kao objektivnog, profesionalnog novinara. Karlson je inače američki patriota starog kova, konzervativac, koji nije po volji levoliberalnim krugovima i dubokoj državi u SAD.  

U razgovoru je pomenuto, kroz reči Vladimira Putina da je Karlson u mladosti želeo da se priključi CIA, ali ga nisu primili u svoje redove, a poslednje pitanje Putinu je iskoristio da ga zamoli da pomiluje novinara Evana Gerškoviča, koji se u Rusiji sumnjiči za špijunažu i trenutno je u zatvoru. Klarson je u Moksvi posetio i Edvarda Snoudena i Taru Rid. 

 

@tuckercarlson

Tucker asks Putin about jailed WSJ journalist, Evan Gershkovich.

♬ original sound - Tucker Carlson

 

Utisci koje je sa javnošću Karlson podelio nakon intervjua, govore u prilog tome da nije reč o nekakvom američkom izdajniku i ruskom plaćenniku, već o iskrenom američkom patrioti, ali racionalnom, koji uviđa da trenutna politika SAD, kako prema Rusiji, tako i prema celom svetu, nikuda ne vodi i da je ključ opstanka planete u povratku realizmu u međunarodnim odnosima i kakvom-takvom detantu između dve vodeće supersile. U protivnom, ceo sve tmože otići u ambis, a sam Karlson je nakon intervjua izjavio da je ubeđen da bi Vladimir Putin pre pokrenuo globalni nuklearni rat nego što bi se odrekao Krima, za koji Zapad insistira da pripada Ukrajini. 

Profimedia
 

Intervju obeležile jake i veoma važne Putinove poruke

Vladimir Putin je Karlsonu odgovarao na mnoge važne teme, bez dlake na jeziku. Ono što je javnost najviše zanimalo, svakako je aktuelni sukob u Ukrajini, kao i sledstveno tome izrazito pogoršan odnos poslednjih godina između Amerike i Rusije, koje su de fakto u ratu. Samim tim, teme su bile i opšta globalna strateška stabilnost i crvene linije Rusije, koje je Putin i ovom prilikom veoma jasno po(d)vukao. Ne samo da je Putin ovaj intervju iskoristio da pošalje svoje poruke tamo gde misli da treba, već se može reći da je razgovor sa eminentnim američkim novinarom iskoristio da pošalje i veoma jasna upozorenja, tamo gde treba, a pre svega vladajućim strukturama u SAD Pa da pogledamo koje su ključne poruke koje je uputio ruski predsednik. . 

 

 

 "Rusija nije mogla da ne ustane u odbranu Srbije, Amerika otvorila Pandorinu kutiju" 

Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool
 

Za nas u Srbiji svakako je najvažnije ono što je ruski predsednik rekao o našoj zemlji i regionu, posebno u sadašnjim okolnostima kada Zapad nastavlja u kontinuitetu da ugrožava našu zemlju i podržava secesionistu Aljbina Kurtija u kampanji etničkog čišćenja. 

Rusija nije mogla da ne ustane u odbranu Srbije tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu sa Takerom Kalrsonom. 

- Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima - nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba,  jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama - rekao je Putin komentarišući kako je NATO prekršio obećanje Rusiji da se neće širiti na istok, a što je u srži tekućeg konflikta s Ukrajinom.

Kako je istakao, SAD su se uprkos tome odlučile na kršenje međunarodnog prava i bombardovanje Beograda.

- Time su SAD otvorile Pandorinu kutiju. Štaviše, šta je rečeno kada je Rusija protestovala i izrazila svoje negodovanje? Povelja UN i međunarodno pravo su zastareli. Sada se svi pozivaju na međunarodno pravo, ali su tada počeli da govore da je sve zastarelo - rekao je Putin. 

Ključne poruke Vladimira Putina u intervjuu Takeru Karlsonu

▪️ Rusija želi da pregovorima postigne rešenje za situaciju u Ukrajini i pre ili kasnije ćemo se dogovoriti.
▪️ Zapad već shvata nemogućnost strateškog poraza Rusije, neka razmisli šta dalje, spremni smo za dijalog.
▪️ NATO može adekvatno da prizna rusku kontrolu nad novim teritorijama, postoje opcije.
▪️ Puč u Ukrajini 2014. godine izvela je naoružana opozicija uz podršku CIA.
▪️ Ukrajina je odlučila da odbije pregovore sa Ruskom Federacijom po instrukcijama  Sjedinjenih Država, sada države moraju da isprave ovu grešku.

- Rusija još nije ostvarila ciljeve SVO, jer je jedan od njih denacifikacija, što znači zabranu svih neonacističkih pokreta.
▪️ Ukrajina je započela rat, cilj Rusije je da ga zaustavi.
▪️ U Ukrajini je najviše plaćenika iz Poljske, na 2. mestu su SAD, na 3. mestu je Gruzija
▪️ Putin, pričajući Karlsonu o istoriji Ukrajine: ideje ukrajinizacije južnih ruskih zemalja aktivno je promovisao austrijski generalštab pre Prvog svetskog rata.
▪️ Ukrajina je, u izvesnom smislu, veštačka država stvorena voljom Staljina.
▪️Naziv „Ukrajina“ izmislili su Poljaci, koji su južne ruske zemlje, koje su bile u sastavu poljsko-litvanske države, smatrali periferijom.
▪️ Rusija je ispred svih zemalja sveta u stvaranju hipersoničnih udarnih sistema i nastavlja da ih razvija – oni se svakim danom poboljšavaju.
▪️ Rusija je više puta nudila da mirnim putem traži rešenje za probleme u Ukrajini posle 2014, ali nas niko nije poslušao.

Završetak ukrajinskog sukoba - Rusija ne može biti poražena

Na Karlsonovu konstataciju da Moskva želi da sukob u Ukrajini reši sporazumom, Putin je odgovario potvrdno.

- Bili smo blizu uspeha. U Istanbulu smo pripremili ogroman dokument koji je parafirao šef ukrajinske delegacije. Potpisao je neke odredbe, ali ne sve. Sâm je rekao, 'Mi smo spremni da potpišemo, a rat bi odavno bio gotov; pre 18 meseci.' Međutim, došao je britanski premijer Boris Džonson, i oni su propustili tu šansu - rekao je Putin.

Naveo je da je do sada na Zapadu bilo mnogo buke o nanošenju strateškog poraza Rusiji na bojnom polju, ali ističe da je tamošnjim liderima sada jasno da je to teško postići, "ako je uopšte moguće."

- Po mom mišljenju, to se nikada neće dogoditi. Čini mi se da su to sada shvatili i oni koji su na vlasti na Zapadu. Ako je tako, moraju da razmišljaju šta dalje. Mi smo spremni za taj dijalog", zaključio je ruski predsednik. 

 Amerika je raznela Severni tok 

Upitan ko je digao u vazduh Severni tok, Putin je kratko odgovorio: "Vi".

- Znate, neću da zalazim u detalje, ali uvek se u ovakvim slučajevima kaže "tražite nekoga ko ima motiv". U ovom slučaju ne treba tražiti samo nekoga ko ima motiv, već i nekoga ko ima mogućnosti, jer može biti mnogo zainteresovanih, ali nisu svi sposobni da se spuste na dno Baltičkog mora i izvedu ovu eksploziju. Obe ove komponente moraju da se spoje. Ko je imao motiv i ko je u stanju da to uradi? - odgovorio je Putin na pitanje da li ima dokaze da su napad izvele Amerika i CIA. 

 

 

Upozorenje  Bajdenu  

Putin je rekao da je upozorio svog američkog kolegu Džoa Bajdena na opasnost da Vašington podrži procese koji su se odigrali u Ukrajini pre početka specijalne operacije.

Ruski predsednik nije ulazio u detalje razgovora sa Bajdenom, ali je primetio da mu je više puta govorio da SAD prave veliku grešku istorijskih razmera podržavajući procese u Ukrajini i odgurujući Rusiju.

- Tokom pregovora u Istanbulu Moskva i Kijev su se dogovorili da se neonacizam neće gajiti u Ukrajini i da će biti zakonski zabranjen u zemlji - primetio je Putin.

On je podsetio da su pregovori bili skoro završeni, ali je Kijev odbacio ove sporazume kada su se ruske trupe povukle iz Kijeva.

Putin je rekao da se ne seća kada je poslednji put razgovarao sa Bajdenom. 

 

 

 

Rusija nema teritorijalne pretenzije prema Poljskoj i baltičkim zemljama 

Rusija nema interesa za sukob sa Poljskom, Letonijom i drugim evropskim zemljama, naglasio je Putin.

Kako je primetio, Zapad pokušava da zastraši svoje stanovništvo zamišljenom ruskom pretnjom.

Novinar je pitao Putina da kaže da li zamišlja scenario po kom bi ruske trupe bile poslate u Poljsku.

 

 

Vladimir Putin je objasnio i čitavu genezu nastanka ukrajinskog konflikta, detektujući njegov uzrok u agresivnoj politici Zapada i njegovom širenju na istok, a kao ključni okidač naveo je majdanski puč iz 2014. godine u režiji CIA. Smatra Ukrajinu veštačkom državom, a Ruse i Ukrajicne delom jednog naroda, koji će se kad tad ujediniti ponovo, i pored strašnih sukoba. 

Naveo je da Rusija još uvek nije ostvarila sve ciljeve u Ukrajini, ali da nema sumnje da će to uraditi.  

Profimedia
 

Nema sumnje da će mnogi širom sveta sa pažnjom gledati i analizirati ovaj intervju, koji je ruski mislilac Aleksandar Dugin nazvao istorijskim intervjuom koji je možda sprečio i nuklearni svetski rat! 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike