Vlasnika paba bivša snaja ubila dok je pričao s policijom! Hteo da prijavi da mu preti, a onda je ona uzela nož i izbola ga nasmrt! (FOTO)

19.04.2024

07:20

0

Linija je ostala otvorena kada je Brajant, star 52 godine, fatalno povređen, a uspeo je da kaže operateru hitnih službi: "Upravo sam uboden"

Vlasnika paba bivša snaja ubila dok je pričao s policijom! Hteo da prijavi da mu preti, a onda je ona uzela nož i izbola ga nasmrt! (FOTO)
Metju Brajant - Copyright Profimedia

Vlasnika paba u Velikoj Britaniji bivša snaja izbola je nasmrt ispred njegovog lokala, i to dok je zvao policiju da prijavi da mu preti da će ga ubiti, piše britanski list "Metro".

Naime, Metju Brajant je pozvao policiju nekoliko sekundi pre nego što ga je bivša snaja izbola nožem ispred njegovog paba "Hare and Haunds" u Mejdstonu 11. septembra 2023. godine.

Samo nekoliko trenutaka pre smrti pozvao je policiju da prijavi da mu bivša snaja Stefani Lengli preti da će ga ubiti. Linija je ostala otvorena kada je Brajant, star 52 godine, fatalno povređen, a uspeo je da kaže operateru hitnih službi: "Upravo sam uboden".

Printscreen/CCTV
 

Na snimku sigurnosne kamere se vidi kako Lenglijeva izbija telefon iz ruke Metjua Brajanta pre nego što je par nestao iz vidokruga, posle čega je Brajant dva puta uboden nožem u leđa i jednom u grudi.

Kasnije je Stefani Lengli (54) snimljena u zadnjem delu policijskog automobila kako govori policajcu: "Uzela sam nož i ubila sam ga." 

Svedoci zastrašujućeg incidenta rekli su da je Lenglijeva uzvikivala: "Rekla sam ti da ću te ubosti", dok je ubadala Brajanta. Kasnije je rekla: "Drago mi je što sam to uradila i ne smeta mi da idem u zatvor", dok su bolničari očajnički pokušavali da mu spasu život.

Jedan svedok je opisao kako je Lenglijeva kuhinjskim nožem dva puta ubola u desnu lopaticu Brajanta. Mušterija paba Edi Vilijams rekao je da je potom zabila nož Brajantu u grudi.

Iako je bio u braku sa njenom sestrom, Brajantov prvi kontakt sa Stefani Lengli za 21 godinu bio je trenutak kada se pojavila u njegovom pabu u maju 2023.

Ona nije znala da je on gazda paba, a ni on nju nije prepoznao. Međutim, porotnici su čuli da je kasnije opisala taj susret kao ogroman šok koji ju je ostavio u"skoro nekontrolisanom stanju.

Sin Sefani Lengli, Kameron Lengli Mekolm, rekao je sudu u Mejdstonu da je njegova majka tvrdila da je Brajant bio nasilan i da je počinio silovanje. Dodao je da se toliko naljutila tokom susreta sa Brajantom u maju da je morao da je natera da napusti pab. Međutim, kasnije se vratila, još uvek pijana, i vikala da će ubiti Brajanta, čuli su porotnici.

Printscreen/CCTV
 

Tužioci su objasnili da je Lenglijeva u to vreme prolazila kroz razne lične i finansijske poteškoće zbog kojih je bila pod velikim stresom. Njena majka je bila bolesna, njen sin je doživeo tešku saobraćajnu nesreću, suočila se sa visokim računom za popravku svog automobila, a pila je više nego inače.

Međutim, do trenutka kada se vratila u pab u septembru, njen bivši zet je postao "centar njenog besa", rekla je tužiteljka Nina Ellin KC. Ranije tog kobnog dana, 11. septembra, sin joj je rekao da će igrati bilijar u Brajantovom pabu. Ona mu je odgovorila: "Vidimo se tamo. Luda mama pamti."

Kamere su snimile Stefani Lengli kako stiže u pab u 17.53. Brajant ju je poslužio pićem i pridružio joj se za stolom.

Kasnije je viđena kako pokušava da razbije Brajantov telefon dok je služio mušteriju kojoj je Lenglijeva navodno rekla: "Uzmi piće dok je još živ".

Samo šest minuta kasnije, Brajantova sadašnja supruga Kerolajn, koja nije poznavala Stefani, zamolila ju je da ode i rekla svom mužu da nazove policiju. Ali kada je Lenglijeva ustala, navodno mu je rekla: "Mrtav si večeras."

Lenglijeva je zatim odvezla svoj automobil do istočne železničke stanice Mejdston i ostavila ga tamo sa upaljenim svetlima pre nego što se vratila u pab.

Do 18.05 Brajant je bio ispred paba i pričao je sa policijom. Čulo se kako mirno govori operateru da mu je bivša snaja pretila da će ga ubiti - dodajući da je nekoliko meseci ranije bila u kafani i napadala ga. Brajant je rekao da nije prijavio taj incident jer ga nije shvatio ozbiljno.

Profimedia
 

- Ali danas je namerno ušla, popila viski, sela i rekla da će me ubuti - objasnio je on.

Takođe je rekao operateru da ga je Lenglijeva optužila za nasilje i silovanje, ali je istakao da nema policijskih zapisa o takvim navodima. U tom trenutku razgovora sa policijom Lenglijeva mu je prišla.

Brajant je rekao: "Sačekajte, da li biste želeli da razgovarate sa njom? Imam policiju na telefonu."

Ali tada mu je izbila telefon iz ruke, posle čega je usledio napad. Nekoliko sekundi kasnije, Brajant se mogao čuti kako operateru govori: "Upravo sam izboden", dok su mu ljudi, uključujući njegovu suprugu, pritekli u pomoć.

Na sudu je rečeno da su protekle 24 sekunde od izbijanja telefona iz njegove ruke do pada noža na zemlju. Bolničari su pokušali da spasu Brajantov život, ali je na kraju proglašen mrtvim na licu mesta nešto pre 18.50.

Lenglijeva je bila van sebe i vikala je: "Skloni se od mene, želim da ga izbodem. Ja sam ga ubila. Nije me briga. Želim ga mrtvog... Tako sam srećna. Toliko ga mrzim... Nadam se da će umreti."

Poluprazna boca viskija kasnije je pronađena u torbi u njenom vozilu. Lenglijeva, koja je zadobila malu posekotinu na šaci, priznala je optužbu za posedovanje noža, ali je negirala i ubistvo i alternativno krivično delo ubistvo iz nehata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike