Rusija zahteva od Ukrajine: Uhapsite sve teroriste u napadu na "Krokus" i šefa SBU!

31.03.2024

19:12

0

Ministarstvo je, takođe, ukrajinskim vlastima predalo zahteve za hapšenje i izručenje svih umešanih u napad na "Krokus siti hol"

Rusija zahteva od Ukrajine: Uhapsite sve teroriste u napadu na "Krokus" i šefa SBU!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tragovi najnovijih terorističkih napada u Rusiji vode ka Ukrajini, pokazale su istražne radnje koje su sproveli nadležni organi, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je, takođe, ukrajinskim vlastima predalo zahteve za hapšenje i izručenje svih umešanih u napad na "Krokus siti hol" i sve druge terorističke napade u zemlji.

Rusija od Ukrajine zahteva da uhapsi šefa SBU Vasilija Maljuka, koji je priznao da je Ukrajina organizovala dizanje u vazduh Krimskog mosta 2022. godine, i otkrio detalje o organizaciji drugih terorističkih napada u Rusiji, dodaju iz Ministarstva.

Profimedia
 

- Kršenje obaveza propisanih antiterorističkim konvencijama povlači za sobom odgovornost. Rusija zahteva da kijevski režim odmah prekine svaku podršku terorističkim aktivnostima i nadoknadi štetu nanesenu žrtvama - dodaje se u saopštenju.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov izvestio je predsednika Rusije Vladimira Putina o privođenju 11 osoba, uključujući svu četvoricu terorista koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu, prenosi pres služba Kremlja.

Devet stanovnika predgrađa Dušanbea privedeno je juče zbog kontakata sa počiniocima terorističkog napada u "Krokus siti holu", rekao je izvor u tadžikistanskim specijalnim službama za "RIA Novosti".

Profimedia
 

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim "renoom" pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su priznali su krivicu za terorizam, a preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u "Krokus siti holu", a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike