Grčku pogodilo jako nevreme! Grad, kiša i sneg napravili haos (VIDEO/FOTO)

20.04.2024

11:54

0

Grčku pogodilo jako nevreme! Grad, kiša i sneg napravili haos (VIDEO/FOTO)
Copyright Prinscreen Youtube/Facebook

Grčki grad Larisu pogodilo je snažno nevreme. Obilne kiše dovele su do izlivanja kanalizacije, što je rezultiralo poplavama na ulicama, a u Volosu je došlo do nestanka struje.

Prema podacima Nacionalne opservatorije Atine, zabeleženo je prosečno 100 milimetara kiše, sa maksimalnom količinom od 312 milimetara u jednom satu. Policija je morala da obustavi saobraćaj zbog poplava na ulicama.

 

 

Volos je tokom noći imao probleme sa strujom, ali su grčki mediji izvestili da je situacija brzo normalizovana.

Ministar civilne zaštite i klimatske krize Vasilis Kikilijas boravi u Tesaliji od juče kako bi pratio situaciju uzrokovanu nevremenom.

- Stanovnici Tesalije su bili zabrinuti jer su se još uvek sećali katastrofalnih poplava. Zato smo bili ovde, koordinisani i spremni. Drago mi je što je naš trud dao rezultate. Samo zajedničkim radom možemo postići dobre rezultate - izjavio je on.

 

 

Jaka kiša i oluja zahvatile su jug Peliona, a mediji izveštavaju i o padu grada. Ovaj region je već prošle godine, u septembru, bio pogođen razornim poplavama.

Iznenadna promena vremena donela je sneg na većim nadmorskim visinama u centralnim i severnim delovima Grčke, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci iz raznih krajeva zemlje koji svedoče o nesvakidašnjem nevremenu.

 

 

- Snežna oluja pogodila je ski centar Vasilice - navodi se u izveštaju.

Zabrinutost među stanovništvom posebno je velika zbog zemljišta oko jezera Karla, na granici između Magnezija i Larise, koje je bilo poplavljeno prošle godine. Polja sa usevima i vojna postrojenja u Stefanovikiju su pod vodom.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike