Bajden jedva hoda: Osoblje Bele kuće pokušalo da ga sakrije od novinara dok je sitno gazio po travi, ali je ipak snimljen (VIDEO/FOTO)

27.04.2024

18:01

1

Odskoro travnjak ne prelazi sam, iako posle silnih nezgoda tvrde da je vitalan

Bajden jedva hoda: Osoblje Bele kuće pokušalo da ga sakrije od novinara dok je sitno gazio po travi, ali je ipak snimljen (VIDEO/FOTO)
Copyright Profimedia

Američkog predsednika Džozefa Bajdena sada i na putu od nekoliko desetina metara prati brojno osoblje u pokušaju da spreči novinare da primete probleme u kretanju koje vremešni lider ima.

Osamdesetjednogodišnji predsednik obično je išao do predsedničkog helikoptera sam ili sa članovima svoje porodice tokom prve tri godine na funkciji.

Međutim, pomoćnici su počeli da ga prate sredinom aprila, što je izazvalo spekulacije u medijima.

U petak je u pratnji imao čak šestoro zaposlenih, uključujući sekretarku za štampu Karin Žan-Pjer, a svi koji su ga pratili pozicionirali su se tako da budu između Bajdena i kamera sa mikrofonima koji su čekali po njegovom povratku u glavni grad nacije iz Njujorka.

Američki portal Aksios izvestio je u u petak ujutro da neki Bajdenovi saradnici veruju da promena pokazuje da predsednik deluje agilnije i očekuju da će se ta praksa nastaviti.

U martu je pet puta viđen kako hoda od helikoptera na travnjaku do Bele kuće sami ili u društvu rođaka, ali od 16. aprila taj put je prelazio sa svojim osobljem ili poslanicima devet od 10 puta.

 

 

Američki predsednik je održao najmanje konferencija za štampu ili zvaničnih intervjua u Beloj kući od bilo kog lidera zemlje u modernoj istoriji, često primoravajući novinare da mu postavljaju pitanja dok ide preko južnog travnjaka da bi se ukrcao u helikopter.

Novinari i fotografi su spekulisali da je jedan od mogućih razloga zbog kojih Bajdenovo osoblje hoda rame uz rame s njim prilikom približavanja helikopteru bio da ga spreči da skrene ka novinarima da razgovara.

Kratke sesije pitanja i odgovora, uglavnom na travnjaku, daleko su najčešći oblik predsednikovog kontakta sa novinarima.

Kako se nacija približava izborima, sve više se priča o zabrinutosti zbog njegovih godina, što je posebno naglašeno u poslednjih godinu dana.

Profimedia
 

Njegovo osoblje je, pošto je već jednom pao i više puta se saplitao, preduzelo korake da spreči predsednika da poleti ka tlu. Bajden je viđen sa cipelama koje mu pružaju dodatnu, ali neophodnu podršku, navodi Aksios.

Takođe je viđen kako se ukrcava u Air Force One kroz zadnji ulaz, što zahteva upotrebu kraćih, manje strmih stepenica, što je zanimljivo posebno zbog toga što je više puta snimljen kako se spotiče dok se penjao višim stepenicama dok je ulazio u avion.

Takođe se navodi da Bajden redovno ide na fizikalnu terapiju i vežbe istezanja.

Dok predsednikov tim nastavlja da radi na promeni percepcije javnosti o njegovoj kondiciji, Bajdenova kampanja pokušava da iskoristi njegove godine kao prednost tokom izbornog ciklusa.

Prošlog meseca Bajden je izjavio da su njegove godine i iskustvo zapravo prednosti koje mu pomažu da "obavi stvari".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike