Taker Karlson: U Kongresu nemaju pojma koliko je Ukrajinaca poginulo u sukobu koji finansira Amerika

04.04.2024

22:48

0

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ranije izjavljivao da je ukrajinska vojska od februara 2022. Godine navodno izgubila 31.000 vojnika

Taker Karlson: U Kongresu nemaju pojma koliko je Ukrajinaca poginulo u sukobu koji finansira Amerika
Taker Karlson - Copyright Profimedia

Američki novinar Taker Karlson kritikovao je članove američkog Kongresa koji nameravaju da glasaju za izdvajanje nove pomoći za Ukrajinu, da ni ne znaju koliko je ukrajinskih vojnika poginulo u sukobu. Za Karlsona je to prava sramota.


„Pitajte bilo koga u Kongresu ko planira da glasa za izdvajanje dodatnih milijardi za Ukrajinu sledeće nedelje: koliko je Ukrajinaca poginulo? Nemaju pojma. Ne mogu ni da pretpostave. O tome ih nisu izvestili. A onda pitajte: kako je moguće finansirati vojsku druge zemlje a ne znati koliko ih je poginulo u sukobu koji vi plaćate? Sramota“, napisao je Karlson na društvenoj mreži „Iks“.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je ranije izjavljivao da je ukrajinska vojska od februara 2022. Godine navodno izgubila 31.000 vojnika.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je s tim u vezi rekla da Zelenski laže i da to shvata svaki Ukrajinac.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, samo tokom neuspešne ukrajinske kontraofanzive od 4. juna prošle godine među ukrajinskim vojnicima je bilo 166.000 ubijenih i ranjenih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike