Karlson podelio utiske o Putinu posle intervjua: Amerikom upravljaju ludaci, šta misle da će se desiti ako uspeju da ga zbace?

09.02.2024

11:57

0

Ruskog lidera nazvao je pametnim, a njegovu zemlju je branio od „lažova i ideologa koji vode Stejt department”

Karlson podelio utiske o Putinu posle intervjua: Amerikom upravljaju ludaci, šta misle da će se desiti ako uspeju da ga zbace?
Copyright Profimedia

Američki novinar Taker Karlson izneo je utiske o ruskom lideru Vladimiru Putinu nakon intervjua s njim koji je privukao veliku pažnju sveta, rekavši da je stekao utisak da je političar „veoma povređen odbacivanjem Zapada“ i ljut zbog toga.

- Sjedinjene Države ne vole Rusiju, američka vlada ne voli Rusiju. Mislim, kao i mnogi Rusi, očekivao je da će kraj hladnog rata biti neka vrsta poziva Rusije u Evropu, jer je to evropska zemlja koja je svojom polovinom u Aziji. Ali ima mnogo toga evropskog u vezi sa tim, a ako dođete u Moskvu, to je veoma evropski grad, vidite ga i možete ga kulturno osetiti. A Zapad je odbacio Rusiju - rekao je Karlson.

- Zapad je bio odlučan da ne bude u savezu sa Rusijom, to je veoma očigledno. To je cela poenta NATO-a, pretpostavljam, da obuzda Rusiju. Putin je ovim ranjen, veoma je uznemiren zbog ovoga. Oči su mu blistale kada smo razgovarali o tome - objasnio je Karlson u video-snimku objavljenom na svom sajtu, dodajući da je ruski predsednik „ljut zbog toga“.

Karlson je rekao da je njegov intervju sa Putinom počeo sa „izuzetno detaljnom istorijom koja seže do 9. veka, do formiranja Rusije od plemena u naciju, i udela Ukrajine u tome“, što je bilo „zaista zanimljivo“ i „postalo je mnogo interesantnije kada sam shvatio da je to prozor u to kako on razmišlja o regionu". Voditelj je pokazao i debelu „staromodnu” fasciklu sa dokumentima koje mu je predao ruski predsednik, rekavši da će to ostaviti za „noćno čitanje”.

Putina je nazvao „pametnim“, ali je primetio da ruski predsednik „nije baš dobar u objašnjavanju sebe“, jer „očigledno provodi mnogo vremena u svetu u kom ne mora da se objašnjava“.

Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
 

Karlson je takođe rekao da „Rusija nije ekspanzionistička sila” kako je predstavljaju „svi lažovi i ideolozi koji vode Stejt department”, dodajući da „morate biti idiot da biste to mislili”, pošto je Rusija „već prevelika“ i predstavlja „najveću kopnenu masu na svetu“ sa samo 150 miliona ljudi.

- Dakle, ideja da oni žele da preuzmu Poljsku: zašto bi to želeli? Ideja da će ući u Beč ili tako nešto? Morate da budete idiot da biste to pomislili. Ovo nije tačno, zapravo nema dokaza za to - rekao je Karlson i dodao da Rusi „samo žele bezbedne granice“.

Novinar je takođe pričao o tome da „profesionalni lažovi u Vašingtonu ne znaju ništa o tom području ili bilo čemu u svetu izvan Njujorka", dodajući da „ma šta da su Putinove mnoge greške, njegova zemlja nije ekspanzionistička sila".

Za Karlsona je bilo „upadljivo“ da je Putin „bio spreman da prizna da želi mirovni sporazum sa Ukrajinom“. Međutim, američki novinar je rekao da bi „Putin krenuo u rat, nuklearni rat ako bi se on sveo na Krim“, nazvavši američke zvaničnike „ludacima“ jer misle „da je uslov za mir da se Putin odrekne Krima“, pošto je poluostrvo „dom ruske toplovodne flote, ima rusko stanovništvo, imali su referendum, izabrali su Rusiju, to je deo Rusije, tu se pravi rusko vino".

Youtube/Tucker Carlson
 

Voditelj je dalje rekao da Vašington želi „slabo rukovodstvo u Rusiji“, dok se pitao „kako je to dobro za Sjedinjene Države“ i rekao je da je „slaba centralna vlada u zemlji sa najvećim nuklearnim zalihama na svetu ludost“.

- Pustili biste nuklearne zalihe da slobodno plutaju i nadali biste se da će se desiti najbolje? Vi ste je*eni ludak ako to želite. A nama upravljaju ludi. Predsednik i otrovni moron Viktorija Nuland kažu: „Zbacićemo Putina". I šta će se onda desiti? Šta se desilo u Libiji kada smo smenili i dozvolili da Gadafi da bude ubijen? Šta se dogodilo u Iraku kada smo priveli Sadama pred lice pravde? Te zemlje su se raspale i nikada više nisu obnovljene. U Avganistanu smo uklonili centralnu vladu, a oni su se vratili, i dalje je vode talibani - rekao je Karlson, dodajući da su oni koji misle da je dobra ideja da se to učini Rusiji „na drogama".

Dvosatni intervju, koji je novinar objavilo u ponoć, za 11 sati pregledalo je više od 80 miliona ljudi na Tviteru, dok na Jutjubu ima skoro 4 miliona pregleda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike