Plaćenik obučen u radnika sasuo sedam metaka u Luku Žižića: Vlasnik kafića "Ritual" ubijen pred bratom i prijateljima!

28.04.2024

08:00

0

Likvidaciju Luke Žižića snimila kamera, a za zločin je na 20 godina zatvora osuđen Stefan Milašinović (23), iz Kraljeva

Plaćenik obučen u radnika sasuo sedam metaka u Luku Žižića: Vlasnik kafića "Ritual" ubijen pred bratom i prijateljima!
Luka Žižić ubijen u svom kafiću - Copyright 24sedam/M.S. Printscreen/Pobjeda.me/umrlice

"Da imam nekog dušmanina, od ovoga bih zalegao”, izgovorio je Luka Žižić (37) kad je ugledao svog ubicu, ne sluteći da će trenutak kasnije upravo on pucati u njega. Vlasnik kafića "Ritual" u novobeogradskom Bloku 44 izrešetan je pre dve godine u svom lokalu, naočigled rođenog brata i prijatelja. Izdahnuo je ubrzo na licu mesta, dok je ekipa Hitne pomoći bezuspešno pokušavala da mu pomogne.

Stefan Milašinović (23), plaćeni ubica iz Kraljeva, optužen je kasnije za likvidaciju Luke Žižića 28. aprila 2022. godine, a 16. novembra prošle godine osuđen je na 20 godina zatvora za zločin u "Ritualu". Jovan Ugrenović, koji se teretio za pomaganje nakon ubistva, osuđen je na godinu i šest meseci zatvor. Milašinović je optužen i da je 12. februara 2021. godine ubio Kragujevčanina Nikolu Zečevića, poznatijeg kao Zeka, vlasnika vile "Jelena" u tom gradu, a presuda za taj zločin još nije doneta.

Facebook
Stefan Milašinović

Plaćenik je u obojicu sasuo po sedam metaka, a obe žrtve usmrtio je drsko i naočigled drugih ljudi i pred kamerama, koje su snimile oba smaknuća. Pollicija i dalje traga za nalogodavcima.

Milašinović je oglašen krivim za teško ubistvo, neovlašćeno držanje oružja i izazivanje opšte opasnosti, dok je Jovan Ugrenović (22) kriv za pomoć počniocu posle krivičnog dela, jer je Milašinoviću omogućio skrivanje.

Prema navodima optužnice, Stefan Milašinović je 28. aprila u 18.50 na podmukao način ubio Luku Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Ubica u radničkom kombinezonu

Milašinović se tereti da je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon i sa hirurškom maskom na licu. Nosio je kačket na glavi i tamne rukavice. Učtivo je pitao Lukinog brata, inače svedoka V. Ž. koji je bio u šanku, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio. U toaletu se zadržao samo 30-60 sekundi, a potom je napustio lokal.

 

Vratio se, međutim, posle nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Žižić sa prijateljima i u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja CZ, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je, kako se navodi u optužnici, povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je električnim trotinetom, kojim je i došao, da pobegne sa lica mesta.

Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, a skrovište mu je obezbedio Ugrenović, koji je uhapšen samo osam dana posle njega, 13. maja.

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Luka odmah posumnjao u Milašinovića, koji je ušao u lokal maskiran u radnika. On je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a zatim je za stolom prijateljima rekao: "Da imam nekog dušmanina, od ovoga bih zalegao.” Njegovi prijatelji su komentarisali da im je taj mladić bio sumnjiv.

Svedok protiv stakloresca

Posle pucnjave, kako su ispričali očevici, nastala je panika, a Luki je bila krvava glava. Momci koji su bili oko njega takođe su isprskani krvlju i forenzičari su i sa njih skidali tragove.

24sedam
Kamera snimila ubistvo Luke Žižića

- Niko nije poznavao tog što je ušao. Skočili su na njega i uspeli da mu otmu pištolj, ali im se otrgao i pobegao iz lokala. Svi smo čekali da li će Hitna pomoć koja je odmah stigla uspeti da reanimira Luku, ali nije - ispričao je za 24sedam jedan od očevidaca zločina.

Bezbednosne kamere su snimile ubistvo, a pojavio se i snimak na kom se vidi da su prijatelji ubijenog pokušali da zaustave egzekutora.

Žižić je, inače, bio svedok na suđenju osuđenom staklorescu Filipu Gavranoviću. On je ubici iz Resavske ulice pozajmio 2.000 evra, koje mu je Gavranović vratio iste večeri 3. novembra 2017. godine kad je usmrtio pekara Nikolu Ostojića.

Printscreen Facebook Privatna arhiva
Luka Žižić svedočio protiv Filipa Gavranovića

Gavranović je, da podsetimo, ponovo osuđen na 30 godina zatvora. Kako se navodi u presudi, Žižić, koji je imao status svedoka u tom postupku, pozajmio je novac Filipu preko žene I. S., koja je kasnije u Žižićevo ime pritiskala Gavranovića da vrati novac.

Prema navodima presude, Gavranović je posle ubistva Ostojića iz Nikoline torbice uzeo 1.800 evra i uz još 200 evra vratio dug Žižiću. Sud je prilikom izricanja presude Gavranoviću naložio da se od svedoka, sada ubijenog Žižića, oduzme imovinska korist od 2.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike