Kreće međustranački dijalog bez stranih predstavnika, pozvan i predsednik Vučić

27.04.2021

16:51

0

Autor: I.K.

Izvor: Tanjug

Predsednik parlamenta Ivica Dačić ranije je rekao da je na sastanak pozvao stranke koje ne žele posredovanje evroparlamentaraca

A.K./ATAImages

Međustranački dijalog bez prisustva stranaca biće održan sutra u Narodnoj skupštini, a verovatno će, kako je sam rekao, učestvovati i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Kako Tanjug saznaje, zbog međustranačkog dijaloga se instalira potpuno nova oprema u maloj sali skupštine, tako da će svaki narodni poslanik imati i svoj laptop i moći će da priča sa svog mesta.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić ranije je rekao da je na sastanak pozvao stranke koje ne žele posredovanje evroparlamentaraca, zatim one koje žele da učestvuju na oba dijaloga, kao i predsednika Srbije i najveće stranke Aleksandra Vučića.

Pored predstavnika vladajuće koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, kao i SPAS-a Aleksandra Šapića, tom dijalogu će se, kako su ranije najavili, odazvati i lider DSS Miloš Jovanović, te zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

pročitajte još

Ima i onih koji su najavili učešće u razgovorima na “oba koloseka”, a među njima su “Dosta je bilo” Saša Radulović, lider Dveri Boško Obradović, kao i kopredsednica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je za Tanjug da će oni tražiti direktne pregovore između vlasti i bojkot opozicije.

Kako je objasnio, sa jedne strane SNS, SPS i SPAS, a sa druge DVERI, NS, SSP, DS i DJB.

-Ne vidim smisao u tome da u dijalogu učestvuju drugi iz opozicije koji su bili zadovoljni prošlogodišnjim izbornim uslovima. Insistiraćemo na hitnom oslobođenju medija, a pre svega RTS koji mora da omogući gostovanja opozicije od Jutarnjeg programa do Dnevnika, kao i posebnih emisija za predstavljanje naših političkih programa, rekao je Obradović.

Kaže da je ključno pitanje šta su garancije da će se nešto zaista i promeniti do izbora, i da to bude najmanje šest do devet meseci pre sledećih izbora.

Miloš Jovanović je podsetio na stav stranke da dijalog mora da se vodi bez posredovanja.

-Pošto je reč o prvom sastanku, da ne kažem upoznavanju, ne očekujem da se bilo šta epohalno dogodi suta, ali očekujem da će se videti pravac kao i da će se videti da li postoji dobra volja i dobra namera da se iz dijaloga izađe sa nekim rezultatima, rekao je Jovanović za Tanjug.

Macura za Tanjug kaže da provejavaju najave da bi dijalog uz predstavnike EP mogao početi tek na jesen zbog zabrane putovanja evroposlanicima, a SMS smatra da je to kasno i zato se, kaže, pridružuju i ovom koloseku.

Najvažnije što se tiče učešća Aleksandra Vučića u nastavku dijaloga je, kaže Macura, mogućnost da neke odluke donese na licu mesta i da za njihovo sprovođenje garantuje.

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti