Zvezda i Partizan na današnji dan odigrali 2 derbija! U jednom je bilo golova i još mnogo toga, a drugi i bez publike i bez pogodaka (VIDEO)

26.04.2024

07:36

0

Autor: D. N.

Na kraju obe sezone, crveno-beli su postali prvaci

Zvezda i Partizan na današnji dan odigrali 2 derbija! U jednom je bilo golova i još mnogo toga, a drugi i bez publike i bez pogodaka (VIDEO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan sećamo se "večitog derbija", i to ne jednog već dva. Podsetićemo vas na 146, ali i 170. izdanje. U ovom ranijem bilo je 2:1 za Partizan, dok je u prošlogodišnjem okršaju bilo 0:0.

Zvezda promašila dva penala, izgubila, ali na kraju bila šampion

Tačno pre deset godina igralo se u Humskoj i na kraju je bilo 2:1 za domaćina, mada je Crvena zvezda imala priliku da povede. U 26. minutu, Vojislav Stanković je oborio Dragana Mrđu, Milorad Mažić je pokazao na belu tačkum, a odgovornost je preuzeo Miloš Ninković. Pre šuta, zastao je i pokušao tako da prevari direktnog protivnika, ali golman Milan Lukač nije "naseo", već je sačekao i bacio se na pravu stranu. I uhvatio "živu loptu".

I po onom pravilu, kada svoju šansu ne iskoristiš, sledi kazna. A ona je stigla neverovatno brzo. Već u narednom minutu, Nikola Drinčić je sa 25 metara poslao loptu u gornji ugao gola Bobana Bajkovića, za vođstvo od 1:0.

Novu šansu za gol sa bele tačke crveno-beli su imali još jednom u prvom poluvremenu. Ponovo je oboren Mrđa, a loptu je uzeo Nikola Mijailović. Lukač je ponovo pogodio stranu, doduše nije uhvatio loptu, ali je odbranio, i tako postao heroj crno-belih u ovom meču.

MN Press
 

U drugom poluvremenu posle centaršuta sa leve strane Nenada Milijaša, Vladimir Volkov je loše i suviše kratko izbacio loptu, u noge Mrđi koji je sa 12 metara savladao Lukača snažnim šutem i nadoknadio ono što su Ninković i Mijailović propustili.

MN Press
 

I kada je delovalo da će da ostane 1:1, Miroslav Vulićević je poslao loptu sa desne strane, a Nemanja Kojić je sa 12 metara uhvatio volej i savladao Bajkovića. Lopta je ušla uz samu stativu, iako se Bajković bacio.

Tako da su crno-beli tada dobili još jednog junaka, Kojića, koji je ušao u 71. minutu, umesto Danka Lazovića. Ispostavilo se da je Marko Nikolić pogodio sa izmenom.

Inače, na kraju ove sezone, Zvezda koju je vodio Slaviša Stojanović uspela je da osvoji titulu posle šest godina u kojima je Partizan vezao isto toliko titula.

Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ninković (od 67. Malbašić), Živković (od 65. Luka), Lazović (od 71. Kojić), Škuletić.

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Gogić, Kovačević, Lazović (od 69. Petković), Milijaš, Ninković (od 88. Kasalica), Mrđa.

Pogledajte i najzanimljivije detalje.

Takođe, nesvakidašnja scena viđena je uoči početka meča u Humskoj. Na ograde severne tribine namazan je lepak za glodare. Pa je zbog toga obavljen i uviđaj.

A bilo je i nereda uoči početka meča.

Prošlogodišnji derbi završen bez golova

Prošle godine, a devet posle 146. "večitog derbija" nije bilo golova, kao ni publike. Partizan je kao organizator bio kažnjen zbog incidenata koju su u meču ranije izazvali Grobari na Banovom brdu.

Pošto je pitanje šampiona bilo već rešeno, jer je Zvezda imala prednost od 28 bodova, meč nije mogao nešto bitnije da promeni. Ali je ipak ostalo 0:0, iako su crno-beli imali nešto više prilika (Fuseni Dijabate i Bibars Natho). Na primer, Milan Borjan je mogao da bude savladan, odmah po ulasku Natha u igru, ali je ipak bio dovoljno priseban.

- Motivacija mora da postoji, to svi znaju, taj koji nije bio motivisan, treba da ga bude sramota. On ne zna šta znači derbi, ne zna šta znači ova utakmica našem klubu. Moraš da pobediš ovde - kazao je posle meča Borjan, nezadovoljan izdanjem pojedinih saigrača.

Mada treba podsetiti i na stativu Osmana Bukarija, u samoj završnici. Tako da je meč završen bez golova, a Zvezda je (tada) ostala bez pobede u Humskoj u kojoj nije pobedila u periodu od čak sedam godina unazad. A crno-beli su tada pokazali najbolju partiju od dolaska Igora Duljaja, što je bilo koliko-toliko uteha, posebno ako su tom meču prethodili porazi od Čukaričkog.

Na klupi Zvezde je bio Miloš Milojević kome je već tada bila spremna zamena u vidu Baraka Bahara.

Partizan: Stevanović, Filipović, Vujačić, Marković, Urošević, Kolorado, Pantić, Dijabate, Menig (od 59. Natho), Jović (od 90. Jevremović), Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić (od 73. Azarov), Mijailović (od 56. Kangva), Kanga (od 83. Srnić), Ivanić (od 73. Mitrović), Bukari, Katai, Pešić (od 83. Rakonjac).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike