Zločin kakav Srbija ne pamti: Policija traga za Dankom Ilić (2) već mesec dana, ovo su ključni dokazi

26.04.2024

08:07

0

Autor: 24sedam

Istraga ubistva Danke Ilić nastavlja se paralelno s intenzivnom potragom za njenim telom

Zločin kakav Srbija ne pamti: Policija traga za Dankom Ilić (2) već mesec dana, ovo su ključni dokazi
Potraga za Dankom Ilić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Devojčica Danka Ilić (2) ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju, a za zločin osumnjičeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), koji odbijaju da otkriju lokaciju na koju su prebacili telo s deponije.

Istraga ubistva dvogodišnje devojčice nastavlja se paralelno s intenzivnom potragom za njenim telom. Do sada su prikupljeni dokazi na veštačenjima koji će biti od ključnog značaja za ceo postupak.

Jedan od ključnih dokaza jeste kap krvi koja je pronađena u automobilu kojim su osumnjičeni, navodno, udarili Danku, te je zato ona izuzeta kao dokaz i poslata na DNK analizu, nakon čega je potvrđen identitet ubijene devojčice. Takođe, jedan od bitnih dokaza je i iskaz koji je Dejan Dragijević dao u tužilaštvu kada je i priznao da je zadavio Danku Ilić. 

Pixabay/Facebook
 

Prema nezvaničnim informacijama, on je tada otkrio i da je imao pomagače uz pomoć kojih je sklonio telo Danke Ilić sa deponije. Dragijević je rekao je da su mu u skrivanju tela pomogli brat i otac.

Dejanov otac i brat su zbog toga odmah uhapšeni. Otac se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabeležio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferenciji za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke Ilić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

Tanjug printscreen
 

Gašić je tada istakao i da je njihovo kretanje "bilo vrlo simptomatično" da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, to je dvorište gde je bila Ivana Ilića sa svojim decom, tih 150 metara prešli su za 5,5 minuta.

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na kojoj su sakrili telo devojčice. GPS je zabeležio da su se na deponiji zadržali 1,41 minut.

Bazne stanice

Policija je tokom istrage proveravala sve bazne stanice koje su i pomogle u hapšenju osumnjičenih i vezale ih za mesto zločina, međutim, one nisu pomogle i u potrazi za telom deteta.

Od kako je devojčica Danka Ilić nestala 26. marta u Banjskom polju, prema rečima ministra Bratislava Gašića, registrovano je 46.000 logova telefonskih brojeva. Analize su pokazale da su bazne stanice zabeležile da su se telefoni osumnjičenih u kritično vreme nalazili u Banjskom polju, odnosno mestu na kom se devojčici izgubio svaki trag.

24sedam/Ivan Pavlović
 

Takođe, presretnuto je 175.000 komunikacija - telefonskih i putem SMS poruka. Dvojica osumnjičenih su od prvog dana bili „na radaru“ policije.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta ispred porodične kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora. Istog dana pokrenuta je masovna potraga u kojoj su u prvom momentu učestvovali i građani.

Ministar policije Bratislav Gašić saopštio je na konferenciji za medije da su za smrt osumnjičena dvojica zaposlenih u borskom vodovodu, koji se sumnjiče da su službenim automobilom udarili devojčicu u blizini kuće, potom je stavili u gepek i bacili na divlju deponiju. Obojica osumnjičenih su priznala, ali telo i dalje nije pronađeno.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike