Sedam metaka za džina estrade: Čuvao Anu Nikolić i Legijinu ženu, stigla ga osveta (FOTO)

16.02.2024

08:00

1

Ubica strpljivo čekao Dejana Milačića Džina sa Cetinja, pa ga likvidirao

Sedam metaka za džina estrade: Čuvao Anu Nikolić i Legijinu ženu, stigla ga osveta (FOTO)
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Dejan Milačić (35) zvani Džin, lični telohranitelj pevačica Ane Nikolić i Mire Škorić, kao i Aleksandre Ivanović, supruge Milorada Ulemeka Legije, ubijen je ispred kuće u kojoj je iznajmio stan u Ulici Matice srpske 95 e u beogradskom Mirijevu.

Milačiću je, s leđa, prišao napadač i ispalio mu pet metaka u glavu. Ova profesionalna likvidacija još nije rasvetljena.

MUP
Dejan Milačić Džin

Cetinjanin Milačić se 16. februara 2013. godine, u 21.20, kao i svake večeri, do svog stana u Mirijevu dovezao automobilom i uparkirao ga do same kapije. Dok je izlazio iz vozila, nepoznata osoba je iskočila iz žbuna i u glavu mu ispalila pet metaka u glavu i dva u telo. Teško ranjen, puzao je desetak metara ka ulazu u stan, a zatim izdahnuo. Pre toga, napadač je satima čekao u žbunju dok se Džin nije pojavio. 

Tuča na "Bolivudu"

O motivima Milačićevog ubistva i dalje se spekuliše. Pominje se njegov sukob u Crnoj Gori i da je reč o klasičnoj osveti, a mediji godinama spekulišu da je njegovoj smrti kumovala tuča u toku nastupa Ane Nikolić, čiji je bio lični telohranitelj.

Motiv ovog zločina, prema pričama koje su kružile, navodno je sukob na beogradskom splavu "Bolivud", tokom novogodišnje proslave na kojoj je pevala Ana Nikolić. Njen nastup je prekinut zbog tuče, jer je Milačić navodno šipkama napao obezbeđenje splava, smatrajući da "ne poštuju dovoljno pevačicu".

Sahranjen na isti dan kad i tašta

Dejan Milačić je sahranjen na Cetinju, na isti dan kad i njegova tašta. Samo nekoliko dana posle njegovog ubistva, na Cetinju je umrla tašta, posle duge i teške bolesti. U trenutku njegovog ubistva, supruga je bila u Crnoj Gori, uz majku.

Kolale su priče da je u nju bio potajno zaljubljen, iako je imao suprugu i dobio sina neposredno pred likvidaciju. Radio je i kao obezbeđenje u klubu "Teatro".

- Užasna je tragedija to što se dogodilo. Saosećam sa njegovom porodicom i bližnjima. Moje duboko saučešće - rekla je tada pevačica.

G.G./ATAImages
Sukob sa obezbeđenjem splava tokom nastupa pevačice

Da njegova likvidacija nije prvi napad na njega, svedoči i jedan od njegovih ranijih statusa na Fejsbuku.

- Niko mi ništa ne može, pa puca u mene iz pištolja, jer sam čudovište na snagu. Redovne treninge rvanja obavljam u Beogradu - glasio je njegov status.

Osveta iz Crne Gore

Pominjao se i njegov sukob sa jednom navijačkom grupom Crvene zvezde iz Novog Beograda. Kao mogući motiv zločina provejavala je i teza o osveti zbog žestoke svađe u Crnoj Gori. Pre nego što je ubijen dobio je prinovu, zbog čega je često odlazio u rodno Cetinje, odakle mu je i supruga.

Dok je bio na Cetinju posvađao se navodno zbog nekog posla sa nepoznatim Crnogorcima. Samo nekoliko dana pre likvidacije, vratio se u Beograd, a policija je sumnjala da je upravo ta svađa rezultirala brutalnom osvetom i ubistvom u Mirijevu.

Opomena Miši Banani

Operativci beogradske policije nisu isključivali ni mogućnost da je Milačićevo ubistvo naručeno kao opomena bivšem momku Ane Nikolić, visokorangiranom pripadniku narko-klana Darka Šarića, Rodoljubu Raduloviću - Miši Banani, da pazi šta priča. Iako je njihova burna veza bila okončana, navodno je Radulović i dalje bio vezan za pevačicu i brinuo za njenu sigurnost.

ATAImages/ Antonio Ahel
Ana Nikolić

 

Zbog ubistva je kao svedok ispitana i Ana Nikolić, koja je rekla da ne zna ništa o razlozima ubistva. Dodala je da je sa žrtvom bila u korektnim odnosima i da ju je čuvao.

Milačić u Srbiji nije imao krivični dosije, a u Crnoj Gori, odakle je rodom, privođen je zbog posedovanja oružja. U martu 2012. godine, posle kraće svađe, hicem iz pištolja lakše je ranio prijatelja iz detinjstva M. B. (47), koga je policija uputila u bolnicu posle okršaja. On se, međutim, nije pojavio u bolnici, a nije se vratio ni kući u selo Štitare. Kasnije se nije pridružio krivičnom gonjenju Milačića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike