Apelacioni sud povećao kaznu ubici majke: Umesto 13 godina u zatvoru će provesti dve decenije!

21.04.2024

16:29

0

Autor: Mi. S.

Nemanji Miliću povećana je kazna za čak sedam godina zbog ubistva majke Stanojke

Apelacioni sud povećao kaznu ubici majke: Umesto 13 godina u zatvoru će provesti dve decenije!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu Nemanji Miliću i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva majke Stanojke Milić.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preinačio prvostepenu presudu kojom je Milić bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina i pravosnažno ga osudio na 20 godina, objavljeno je na sajtu suda.

Apelacija smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, ali da je olakšavajućim okolnostima dao veći značaj nego što zaslužuju.

Prvostepeni sud, kako se navodi, nije dao adekvatan značaj otežavajućim okolnostima i nije imao u vidu da je žrtva bila u potpunosti zavisna od okrivljenog, kao i brojnost povreda koje su na njoj konstatovane, zbog čega mu je ovaj sud povećao kaznu.

Milić je oglašen krivim da je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine, u stanu u Beogradu, ubio svoju majku Stanojku, pri čemu su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno.

Sumnja se da je rukama i nogama majci zadao veći broj udaraca i udarao njenom glavom o čvrstu glatku površinu, zbog čega je ona zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine preminula.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike