Mirko Kodić prvi put proslavlja Vaskrs bez sina: Šest meseci od velike porodične tragedije

26.04.2024

22:09

0

Dobro pamti praznike provedene sa Aleksandrom

Mirko Kodić prvi put proslavlja Vaskrs bez sina: Šest meseci od velike porodične tragedije
Mirko Kodić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Sin harmonikaša Mirka Kodića, Aleksandar Kodić, iznenada je preminuo pre šest meseci, a muzičar se i dalje teško nosi sa ovim gubitkom. Naime, on je proteklih meseci vreme provodio razmišljajući, te je došao do zaključka da ga je Bog pripremao na tragediju tako što je uprkos svemu otišao na sahranu sina Enesa Begovića.

- Sećam se, kiša lije kao iz kabla, tražim sumanuto ko će da ide na sahranu sina Enesa Begovića, s kojim sam jako dobar, baš smo vezani. Zovem Gocu Božinovsku, Zlatu Petrović, nema koga nisam zvao, niko ne može da ide. Na kraju zovem kuma Dragana Kojića Kebu, on pristane i odemo mi. Takvu sam želju imao da odem, kao da me bog pripremao da prođem to sve tamo jer je onda i mene sačekalo isto. Kao da je bog rekao idi da vidiš atmosferu koja te čeka. Tek kasnije, kad je sve prošlo, setim se da su me neke nepoznate sile vukle da idem tamo, bio sam čak u stanju da idem peške - priseća se Kodić.

ATAImages/Zorana Mandić
Mirko Kodić

Ove godine će prvi put proslaviti Vaskrs bez naslednika.

- Ništa ne postaje lakše, teško je i dalje i ne prolazi. Već razmišljam unapred kako će izgledati taj Vaskrs bez njega i njegovog osmeha. Kao da je juče bio poslednji kad smo se tucali s jajima, sedeli smo zajedno, doneo nam je poklone, sestri Rebeki - govori Mirko za Republiku.

Uprkos svemu, Mirko je utehu pronašao u radu, pa i dalje nastupa svuda po svetu.

- Radim kao i obično, ali sam smanjio putovanja po inostranstvu. Moram da zaradim za porodicu, da ne sviram, moj Aleksandar bi mi zamerio na onom svetu. Znam da me gleda odozgo dok sviram - rekao je Mirko.

Antonio Ahel/ATA Images
Mirko Kodić

Uskoro će obeležiti šestomesečni pomen sinu, te će se porodica iz svih krajeva sveta okupiti tužnim povodom, a otac mu je poručio cveće u kombinaciji crvene i bele boje.

- Na 40 dana nisam mogao da odem, opet neka neobjašnjiva situacija, kao da on nije želeo da budem tamo. Veče pre dobio sam napad stomaka, bilo mi je loše, ali čim su se moji vratili s groblja, kao rukom odneseno, sve me je prošlo odjednom, eto tako - rekao je Kodić.

Mirko iz drugog braka ima ćerku Rebeku, dok je njegova bivša supruga izgubila sina jedinca. 

24sedam/Goran Sivački
Mirko Kodić

- Jasna je pala baš, ona nema nikoga. Ostala je sama, od pevačice Stoje Novaković je dobila kuče, zove se Srećko, on joj malo skreće pažnju. Ja ipak imam ćerku, borim se zbog nje, ali njoj je mnogo teže jer nema nikoga na svetu - otkriva Kodić. 

Podsetimo, Kodić je povodom Dana državnosti odlikovan ordenom koji dodeljuje predsednik republike.

- Orden je kruna moje karijere, velika je to čast, zaista. Kad mi je predsednik dao orden, zagrlio me i rekao: "Mirko, moje saučešće i nek ti je srećan orden", to nikad neću zaboraviti - rekao je Kodić kroz suze.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike