Recept dana: Bele ledene kocke - malo drugačija verzija omiljene poslastice iz detinjstva, koju ćete napraviti očas posla

24.06.2022

06:18

1

Autor: Z.A.S.

Priprema je vrlo jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena

Recept dana: Bele ledene kocke - malo drugačija verzija omiljene poslastice iz detinjstva, koju ćete napraviti očas posla
Bele ledene kocke - Copyright Profimedia

Retko ko bi mogao da odbije ledene kocke. Pravile su im bake i mame, a ti sočni čokoladni zalogaji su mnogima bili omiljeni u detinjstvu. I zato verujemo da će vas ova bela verzija oduševiti.

Recept jeste malo drugačiji, ali može da stane rame uz rame sa originalom. Sigurni smo da ćete uživati, a posebno će im se obradovati najmlađi.

Sastojci:

Za fil:

- 1 l mleka

- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 9 kašika brašna
- 250 g margarina
Pexels
 

Za koru:

- 7 belanaca

- 7 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 130 ml mleka za prelivanje
Pixabay
 

Za dekoraciju:

- 300 ml slatke pavlake

Priprema:

Da biste pripremili fil, u žumanca dodajte šećer i vanilin šećer i sve to umutite penasto. Dodajte u žumanca deo mleka, a zatim i brašno i sve sjedinite. Stavite ostatak mleka da se kuva, a nakon što provri, dodajte pripremljene sastojke i nastavite da kuvate na laganijoj vatri. Prebacite vruć krem u drugu posudu i prekrijte je prozirnm folijom, a zatim ostavite da se ohladi. Kada se bude ohladio, umutite ga i dodajte margarin sa sobne temperature i sve dobro sjedinite i stavite u frižider da se ohladi.

Pexels
 

Da biste napravili koru, umutite belanca, a nakon što postanu čvrsta počnite postepeno da dodajete šećer i vanilin šećer. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte u belanca i sjedinite sve varjačom. U pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, sipajte smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Dok se kora bude pekla, skuvajte mleko za natapanje. Kada kora bude bila pečena, prelijte je vrućim mlekom i ostavite da se upije. Kada se kora bude ohladila, odvojite papir i prebacite koru na tacnu, po mogućstvu onu sa obručem koji se skida. Nanesite ohlađen krem na koru, a zatim odozgo rasporedite umućenu pavlaku. Neka ledene kocke ostanu celu noć u frižideru, a sutradan ih možete poslužiti.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike