Pametnice na četiri noge: Proglašene najinteligentnije rase pasa na svetu, rezultati će vas iznenaditi

17.04.2024

18:21

1

Autor: V. I.

Najinteligentnija rasa zahteva i ne manje inteligentnog vlasnika

Pametnice na četiri noge: Proglašene najinteligentnije rase pasa na svetu, rezultati će vas iznenaditi
Copyright Profimedia

Naučnici s Univerziteta u Helsinkiju testirali su 1.000 pasa tako što su im postavili sedam kognitivnih i tri bihejvioralna zadatka, uključujući njihovu sposobnost da čitaju ljudske gestove, koliko su zavisni, da li su mogli da pristupe hrani u zatvorenoj kutiji i da li mogu da zaobiđu. providnu ogradu u obliku slova V za lociranje nagrade.

Prema njihovim nalazima, belgijski malinoa, postigao je 35 poena od 39, čime je zauzeo prvo mesto na listi najinteligentnijih pasa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malinois (@malinoi.l.o.v.e)

 

Belgijski malinoa: Pas genijalac

Belgijski malinoa je pasmina pasa poznata po svojoj inteligenciji, radnoj sposobnosti i lojalnosti. Ova rasa potiče iz Belgije i dobila je ime po gradu Malin, gde je pasmina prvobitno razvijena za rad na farmama. Danas se često koristi kao policijski pas, za čuvanje imovine i kao član porodice zbog svoje poslušnosti i vernosti.

Fizički, belgijski malinoa je srednje veliki pas, snažne građe, sa elegantnom i atletskom pojavom. Njegova dlaka je kratka, gusta i oštra, s karakterističnim crvenim tonom koji može varirati u nijansama. Oči su mu obično tamne boje, a uši stoje uspravno.

Ono što ovu pasminu čini posebnom jeste njen izuzetan nivo inteligencije i energije. Belgijski malinoa je vrlo pametan i brzo uči nove zadatke, što ga čini idealnim za radne i sportske aktivnosti poput agilitija, poslušnosti ili traganja. Međutim, zbog svoje visoke energije i potrebe za mentalnim stimulacijama, ovaj pas zahteva aktivnog vlasnika koji mu može pružiti dovoljno fizičke i mentalne stimulacije.

Pored svojih radnih sposobnosti, belgijski malinoa je takođe izuzetno privržen svom vlasniku i porodici. On je zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici i može biti rezervisan prema strancima, što ga čini odličnim čuvarom. Međutim, uz pravilnu socijalizaciju i trening, on može biti prijateljski raspoložen prema ljudima i drugim životinjama.

Ukratko, belgijski malinoa je inteligentan, radan i posvećen pas koji je idealan izbor za vlasnike koji su spremni da mu pruže izazovne zadatke i aktivnosti, kao i mnogo ljubavi i pažnje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malinois (@malinoi.l.o.v.e)

 

Najinteligentnije rase pasa

  • 1. Belgijski malinoa
  • 2. Australijski kelpi
  • 3. Labrador retriver
  • 4. Border koli
  • 5. Zlatni retriver
  • 6. Hovavart
  • 7. Španski pas za vodu
  • 8. Šetlandski ovčar
  • 9. Engleski koker španijel
  • 10. Australijski ovčar

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike