Recept dana: Kolač sa breskvama - kremast, lagan i toliko osvežavajuć da ćete ga, čak i po ovom vremenu, stalno praviti

22.06.2022

05:41

0

Autor: Z.A.S.

Poslastica za vrele letnje dane

Recept dana: Kolač sa breskvama - kremast, lagan i toliko osvežavajuć da ćete ga, čak i po ovom vremenu, stalno praviti
Kolač sa breskvama - Copyright Pixabay

Osvežavajući kolači koji se brzo prave su sve što nam je potrebno tokom vrelih letnjih dana. Jedan takav jeste i kolač od breskve koji zaista predstavlja pravo osveženje, pogotovo tokom prvih dana leta koje je i zvanično stiglo.

Recept za pripremu je izuzetno jednostavan, a najbolje od svega je to što nije obavezno da koristite isključivo breskve, već možete i bilo koje drugo voće, po želji ili po potrebi.

Sastojci:

Za koru:

- 2 jajeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 100 ml mleka

Pixabay
 

Za fil:

- 600 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 360 g kisele pavlake
- 4 kašike šećera
- 4 breskve
- 1 kesica želatina
- 300 ml soka od breskve

Pixabay
 

Priprema:

Žumanca odvojite od belanaca, a zatim im dodajte šećer i umutite ih čvrsto poput šlaga. Zatim dodajte žumanca, brašno, ulje i prašak za pecivo i sve opet umutite. Obložite pleh u kome ćete peći kolač, pek papirom, a zatim sipajte smesu i stavite da se peče oko 10 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Kada kora bude bila gotova, izvadite je iz rerne i poprskajte sa malo mleka. Operite i oljuštite breskve, a zatim ih isecite na kolutove i poređajte ih po kori. Stavite mleko sa šećerom da provri, a zatim skuvajte puding prateći uputstvo sa kesice. Mešajte ga dok se ne zgusne.

Pixabay
 

Kada se mleko bude zgusnulo, sklonite ga sa vatre, a zatim u vruć puding dodajte kiselu pavlaku i sve zajedno promešajte. Sipajte fil preko breskvi i ostavite u frižider da se stegne i ohladi. Zagrejte sok od breskve, pripremite želatin po uputstvu sa kesice i spojite sa sokom. Ostavite da se malo ohladi, a zatim nanesite tečnost na kolač. Poređajte na ohlađen kolač još iseckanih kriški breskve, isecite kolač na željene veličine i služite ga.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike