Recept dana: Brza prolećna torta sa keksom i jagodama, osvežavajuća i ukusna - gotova za svega 15 minuta

16.04.2024

07:53

0

Autor: K. O.

Brzo se pravi, a brzo se i smaže

Recept dana: Brza prolećna torta sa keksom i jagodama, osvežavajuća i ukusna - gotova za svega 15 minuta
Copyright Printscreen/YouTube

Stiglo je proleće, a sa njim i sezona jagoda. Vreme je da se podsetimo koliko volimo brze torte sa ovim voćem.

Naša torta sa jagodama i keksom idealna je prolećna poslastica. Priprema se jednostavno i brzinski, a sigurni smo da će je voleti cela porodica.

Vreme pripreme:

  • 15 minuta

Sastojci:

  • 300 g pti ber keksa (može i plazma ako više volite)
  • 3 pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 200 g maslaca
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 500 g svežih jagoda
  • 200 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:

Razmutite puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka stavite na ringlu, pa kad provri skuvajte puding. Kuvajte sve vreme mešajući dok se puding ne zgusne.

Skloniti sa ringle, pa dok je još vruće umešati maslac isečen na komadiće, dobro sjediniti dok se sve ne istopi. Dodati i kiselu pavlaku, pa opet dobro promešati da se krem lepo ujednači.

Printscreen/YouTube
 

Potom dodati keks izlomljen na komadiće, najbolje izlomiti rukama, pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati sitno iseckane jagode, pa ih lagano pomešajte sa kremom i keksom.

Izliti pripremljenu kremstu masu u pleh ili kalup za torte. Odozgo poravnati i ostaviti da se hladi barem dva sata.

Umutiti slatku pavlaku u šlag, pa staviti preko torte. Vratiti u frižider na hlađenje. Najbolje preko noći.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike