Sve više vozača kači drvene štipaljke na ventilaciju u autu: Kad saznate zašto, sigurno ćete i vi (VIDEO)

20.04.2024

16:12

0

Autor: V. I.

Trik koji će vas oduševiti, čak iako niste vozač

Sve više vozača kači drvene štipaljke na ventilaciju u autu: Kad saznate zašto, sigurno ćete i vi (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Vozači stalno traže nove načine da unaprede svoje iskustvo u vožnji, te su neki od njih pronašli kreativan pristup koji uključuje upotrebu jednostavnog predmeta na iznenađujućem mestu.

Drvene štipaljke, koje su obično rezervisane za sušenje veša, našle su svoju novu ulogu zakačene za rešetke klima-uređaja u automobilima. Ova zanimljiva metoda postaje sve popularnija, ali šta tačno štipaljke rade na tom mestu? Razlog je prilično inovativan i ima veze s poboljšanjem vazduha unutar automobila. 

Profimedia
 

Drvene štipaljke i eterično ulje

Drvene štipaljke korišćene kao nosači za eterična ulja u automobilima, predstavljaju jedinstven, ekonomičan i ekološki prihvatljiv način održavanja svežine u vozilu. Ukoliko ste ljubitelj prijatnih mirisa i želite da vaše vozilo uvek lepo miriše, ovaj metoda može biti idealan izbor za vas.

Za početak, izaberite eterično ulje koje vam najviše odgovara. Lavanda, limun, eukaliptus, ili čak i mirisi poput cimeta i vanile, odlični su za kreiranje prijatne atmosfere u automobilu, a možete i sami da ga napravite. Jednostavno nanesite nekoliko kapi ulja na drveni štipaljke, koji zatim postavite u otvore za ventilaciju na vašoj kontrolnoj tabli. Drvo je prirodni apsorber, pa će efikasno zadržati i postepeno otpuštati miris ulja dok automobilom struji vazduh.

Ove drvene štipaljke su obično dizajnirane tako da se savršeno uklapaju u otvore za ventilaciju, ne ometajući pritom funkcionalnost ili vidljivost kontrolne table. Takođe, njihova instalacija i zamena su izuzetno jednostavne, što omogućava brzu promenu mirisa u zavisnosti od vašeg raspoloženja ili sezone.

 

 

Savet plus

Ako imate prazne čepove od boca vina, oni takođe mogu poslužiti kao odlični apsorberi mirisa. Poklopci obično sadrže unutrašnji deo od pluta, koji je slično drvetu, dobar nosač za eterična ulja. Ovo je posebno korisno za vozače koji žele da recikliraju ili ponovo upotrebe predmete koji bi inače bili odbačeni.

Uz malo kreativnosti i nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja, možete uživati u stalno svežem i prijatnom ambijentu u svom automobilu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike